Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Pikkelyezett hal szőrös?

Pikkelyezett hal szőrös?

Figyelt kérdés

Sosem pucoltam meg halat, de most eljött az ideje.

Megnéztem egy csomó youtube videót, így kiokosodtam :)

A pikkelyeket lekapartam róla. Nincs is rajta egy se. Viszont olyan, mintha szőrös lenne. A gerincénél olyan, mintha fekete szőrök lengedeznének rajta.

Ezeket is le kell kapargatni róla?

2021. márc. 14. 23:05
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Mi lett a hallal, levágtad a haját? 😃
2021. márc. 17. 20:17
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Hova lettek a válaszok? Miért nem q humor kategóriában van?
2021. márc. 17. 23:14
 3/9 A kérdező kommentje:

Most tényleg nem tudom, hogy itt mindenki úgy jött ki az anyjából, hogy már legalább 130 halat megpucolt?

Én sem tudom, hogy hova lettek a válaszok (nem én jelentettem őket), de igazából egyik sem válasz volt, hanem gúnyolódás!

A lényeg az, hogy kaptam egy ismerőstől élő halakat. Eddig sosem volt ilyenhez szerencsém. Miután lepikkelyeztem, többnek volt a bőrén valami fekete szőrszerűség. Nem igazán tudom jobban leírni, kár, hogy nem csináltam róla fényképet. Amikor mostam, úgy lengedezett rajta, mint a hínár. Elsősorban a testének a felső részén, a hátánál volt, hasánál nem igazán. És még mielőtt mindenki teljesen hülyének néz, nem, nem a hátúszóra gondoltam, hogy szőr!!!

Mindenesetre alig lehetett leszedni róla. próbáltam késsel lekaparni, dörzsi-szivaccsal ledörzsölni, de csak nagyon nehezen ment. Kb a 95%-át tudtam leszedni. Nagyon megszenvedtem vele.

Mindenesetre köszönöm a sok nagyokos kommentjét. Remélem lesz majd nektek is olyan kérdésetek, amire tudnám a választ. Majd biztosan fogok én is segíteni :) ............... Ja nem, én nem olyan vagyok. Inkább kussban maradok, mintsem kigúnyoljak mást csak azért, mert még nem látott élő halat, és be meri vállalni, hogy feldolgozza.

2021. márc. 18. 09:27
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Bocsánat, láttam sőt pucoltam is már halat, de hogy szőrös lenne inkább poénnak tűnt. Kívancsi lennék milyen hal volt.
2021. márc. 18. 10:22
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Az a bőre illetve a pikkelytokok voltak és nem szőr :)

Simán fogyasztható, de ha valaki nem szereti, akkor az egész bőr lenyúzható róla és nem lesz ilyen "szőrös".

2021. márc. 18. 12:42
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem magát a bőrét, illetve egyéb hámszövetet dörzsölgettél nagy alapossággal, de hogy se szőre, se füle nem volt annak a halnak, az nagyjából biztos.
2021. márc. 18. 16:49
 7/9 A kérdező kommentje:

Na látjátok, ezek már inkább tűnnek értelmes válasznak!

Köszönöm :)

Amúgy elég kicsike kárászok voltak (legalábbis ezt monda az, akitől kaptuk :) ).

Legközelebb, ha kapok, és "szőrösek" lesznek, csinálok róluk képet, és felteszem őket ide.

2021. márc. 19. 11:52
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Okés, kiváncsi vagyok rá :D Remélem nincs harag!
2021. márc. 19. 16:35
 9/9 A kérdező kommentje:
Dehogy van!
2021. márc. 20. 11:09

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!