Pikkelyezett hal szőrös?
Sosem pucoltam meg halat, de most eljött az ideje.
Megnéztem egy csomó youtube videót, így kiokosodtam :)
A pikkelyeket lekapartam róla. Nincs is rajta egy se. Viszont olyan, mintha szőrös lenne. A gerincénél olyan, mintha fekete szőrök lengedeznének rajta.
Ezeket is le kell kapargatni róla?
Most tényleg nem tudom, hogy itt mindenki úgy jött ki az anyjából, hogy már legalább 130 halat megpucolt?
Én sem tudom, hogy hova lettek a válaszok (nem én jelentettem őket), de igazából egyik sem válasz volt, hanem gúnyolódás!
A lényeg az, hogy kaptam egy ismerőstől élő halakat. Eddig sosem volt ilyenhez szerencsém. Miután lepikkelyeztem, többnek volt a bőrén valami fekete szőrszerűség. Nem igazán tudom jobban leírni, kár, hogy nem csináltam róla fényképet. Amikor mostam, úgy lengedezett rajta, mint a hínár. Elsősorban a testének a felső részén, a hátánál volt, hasánál nem igazán. És még mielőtt mindenki teljesen hülyének néz, nem, nem a hátúszóra gondoltam, hogy szőr!!!
Mindenesetre alig lehetett leszedni róla. próbáltam késsel lekaparni, dörzsi-szivaccsal ledörzsölni, de csak nagyon nehezen ment. Kb a 95%-át tudtam leszedni. Nagyon megszenvedtem vele.
Mindenesetre köszönöm a sok nagyokos kommentjét. Remélem lesz majd nektek is olyan kérdésetek, amire tudnám a választ. Majd biztosan fogok én is segíteni :) ............... Ja nem, én nem olyan vagyok. Inkább kussban maradok, mintsem kigúnyoljak mást csak azért, mert még nem látott élő halat, és be meri vállalni, hogy feldolgozza.
Az a bőre illetve a pikkelytokok voltak és nem szőr :)
Simán fogyasztható, de ha valaki nem szereti, akkor az egész bőr lenyúzható róla és nem lesz ilyen "szőrös".
Na látjátok, ezek már inkább tűnnek értelmes válasznak!
Köszönöm :)
Amúgy elég kicsike kárászok voltak (legalábbis ezt monda az, akitől kaptuk :) ).
Legközelebb, ha kapok, és "szőrösek" lesznek, csinálok róluk képet, és felteszem őket ide.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!