Amikor jénai üvegtálban sütőben melegítünk meg már kész ételt, fedővel vagy anélkül érdemesebb és miért?
Gondolom, hogy attól is függ tán, hogy mi az étel, leves vagy szilárd, mert ne égjen oda, ne száradjon ki, a leggyorsabban legyen meleg, na de fedővel vagy anélkül érdemes?
Ha fedővel, a fedőjét is át kell melegítenie és nehezebb a melegnek bejutni az edénybe.
Ha viszont anélkül, akkor a felmelegített étel ki is hűl kicsit végül is és tán szárít vagy éget, nem?
Attól függ, ha rántott hús, krumpli, aminek ropogni kell, akkor fedő nélkül légkeverés.
Ha valami szaftos cucc, akkor fedővel.
De mi denképp légkeveréssel, mert úgy sokkal gyorrsabban felmelegszik az edény és a kaja is
Köszi a válaszokat mindenkinek! <3 :)
Légkeverésről sajnos nem lehet szó, mert nincs a kis - utcán talált, rajta működik feliratú cetlis - asztali sütőmön, sőt, ezért is kérdeztem az időfaktort is figyelembe véve, mert egyrészt biztosan alacsonyabb hőfokon süt, mint amire állítom, másrészt igyekszem az árammal is spórolni...
Miért nem hat senkire az a része a leírásomnak, hogy fedővel át kell a fedőt is melegítenie?
Mert még így is hamarabb melegszik át az étel, mint fedő nélkül lassú sütőben is...?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!