Csak konkrétan a görög gyros-ra gondolsz, vagy általában az ilyen jellegű kajákra....??
Mert más országoktól eltérően, nálunk az összes ilyen kaját gyrosnak hívják. A kebabot, a dürümöt, meg a többi hasonlót is.
A görög gyros pitája vastagabb , rendesen meg van sütve (nem úgy, mint az sápadt arab-török piták), és van benne sültkrumpli is. :-)
Made in Nyíregyháza! Szoval csak is kifliben a gyros❤️
Állomáson van a legfinomabb, hatalmas gyros kifli, husi, hagyma, paprika, uborka, kecsap, edes mártás, sok sajt. Imadjuk anyukámmal, férjemmel, sok a kislányom is rákattant😂
Én itthon általában gyrostalat szoktam csinálni, vagy sutok pitát, esetleg tortilla lapban feltekerve.
Gluténérzékenyként csak a tál van, mint opció nekem, így azt.
Nyíregyi vagyok, itt szinte mindenki a kiflit preferálja a pitával szemben :D
Tudom, a sok pesti le fog szavazni, de Nyíregyen nőttem fel, itt teljesen más a gyros tál, mint máshol.
A tál pedig: gyroshús (csak csirkemellből, és nem azzal a forgós húsos módszerrel, hanem serpenyőben pirítva), fűszeres sültkrumpli, paradicsom, uborka, káposzta, lilahagyma, paprika, erre rengeteg édes tartármártás, ez mind összekeverve és a tetejére jó sok sajt.
A gyros tál a kedvenc kajám, így Görögországba is nagy reményekkel mentem, hogy majd milyen jó gyros tálat fogok enni. Annyira nem ízlett, hogy nem tudtam megenni. Száraz, de egyben rágós hús (csirkecomb, másik helyen pedig sertéscomb volt), krumpli, kevés zöldség és mellé egy kis tzatziki (meg pita lett volna, de azt nem ehetem). Annyira száraz volt az összhatás, nagyon hiányzott valami szósz, a hús pedig borzalmas volt.
Azóta Pesten is rendeltem többször gyros tálat, de mind olyasmi volt, mint amit Görögországban ettem.
Nyíregyen kívül még nem ettem jó gyros tálat. Nem azt mondom, hogy rossz, csak én mást szoktam meg, és a hagyományos görög gyros tál számomra teljesen más kaja, mint a Nyíregyen megszokott, édes szószban tocsogó, sajtos, mindenféle zöldséget tartalmazó gyros tál.
De érdekes, hogy NyeH-n kiflibe adják!
Elég sokhelyütt jártam már az országban, de ilyet még sehol nem láttam!
Itt az ideje, hogy arrafelé is kipróbáljam... :-DDD
amit pályaudvaron lehet kapni és tocsog a szosztol
tudom,hogy undi de nagyon szerettem 🙄
Török rizs
Husi fehér szósszal
Egy tonna hagyma
És saláta féle
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!