A rakott krupmlit lehet így készíteni?
A tervem az, hogy a rakott krumpliban a tojást nem előre főzve szeletelve rakom bele külön rétegként, hanem felverem és a rétegek közé öntök belőle, mint valami tölteléket. A krupmli ugyan úgy valamilyen módon feldarabolva kerülne bele, a húsos réteghez pedig darált húst használnék meg persze reszelt sajtot minden réteg közé.
Mit gondoltok, a tojás felveszi ezt a sült állagot, mint például egy őzgerincben készült csirkés étel esetében?
A tojás nagy valószínűséggel lefolyik az aljára és ott lesz egy halom rántottád, de meg fog sülni, az biztos!
Ízre nem olyan lesz, mint a főtt tojással készült, de rossz nem lesz.
Én a rakott krumpliba nem teszek húst, legfeljebb valamilyen nagyon jófajta füstölt házikolbász karikákat.
Rakhatsz a rétegek közé sajtot is, én csak a tetejére teszek, ha teszek.
Minden esetre ha elkészíted, akkor különböztesd meg a hagyományos rakott krumplitól, mondjuk "Rakott krumpli, ahogy én készítem" vagy "Rakott krumpli Juci módra" és akkor mindenki fogja tudni, hogy ez a te egyéni recepted!
Igazából nem terveztem kirakni sehová, de ha mégis, nyilván így tennék.
Ami azt illeti én is attól félek, hogy lefolyna az aljára, úgyhogy jó eséllyel összekeverem majd a reszelt sajttal és úgy teszem bele vékonyan.
Nyilván nem lesz olyan mint a főtt, épp ez a célom, hogy valamin változassak, ne mindíg ugyan úgy készítsem el.
Arra is gondoltam, hogy a krumpli helyett majd próbálkozom a bere/berét/tócsni féle anyaggal. Próbálta már valaki?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!