Van egy retro lisztes pléh dobozom. Mivel tudnám megtisztítani?
Figyelt kérdés
Mamámtól örököltem és szeretném megtartani. Én is lisztet szeretnék benne tárolni, csak eléggé megviselt belül, rozsdás is már és szeretném megtisztítani, de nem akarok neki esni mindenféle káros tisztítószerrel. Mit ajánlotok?
2021. jan. 12. 19:37
1/6 anonim válasza:
az én nagyimnak is volt ilyen doboza! :)
Sajnos a rozsdásodást nem lehet eltüntetni. Ezek ócska pléhdobozok, a festék is hamar elkezd lemálni róla. :(
2/6 A kérdező kommentje:
igen, tudom :( nem a legjobb minőség, de szeretném valahogy megmenteni
2021. jan. 12. 20:05
3/6 anonim válasza:
Az a baj, hogy ami fullra lekapja a rozsdát, az hamarabb nullázza le a festést, úgyhogy ezzel nem igazán tudsz mit kezdeni.
Lehet, hogy egy precíz polírozó géppel le lehetne csiszolni csak a rozsdát, és ott helyreállítani az eredeti festést, de miután azért ez nem egy több száz éves darab egy neves gyártótól, nem hinném, hogy megérné egy ilyen restaurálás.
4/6 anonim válasza:
Sztem megtisztítani nem lehet sajnos az előzőekben írtak miatt, én kibélelném sutopapirral vagy vmi mást tárolnék benne.
5/6 anonim válasza:
Ami még eszembe jutott (1-es vagyok), hogy a belső tisztítás után vegyél rá fehér öntapadós fóliát, és próbáld meg azzal kibélelni.
6/6 anonim válasza:
A külsejét megpróbálnám egy kicsit kipofozni hideg zsíroldóval, amit a háztartásban szoktunk használni. De a belsejébe a rozsda ellen csak valami bélés kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!