Hogyan fozzunk finom teat? Mibol es hogyan?
kivancsi lennek minden reszletre..arra is hogy esetleges alapanyagokat...peldaul mentat, hany percig kell fozni..mijen aranyban adagoljuk.
kerlek ha tudjatok a teafozes tekhnikajat akkor segitsetek.
Imadom a teakat
Nekem még mindig az volt a legfinomabb tea, amit nagymamám csinált csipkebogyóból. Tett bele igazi rendes citromot is és cukrot. és a tetején citromok úsztak :))
Köszönöm Mama :) (L)
Szia! Mi is szeretjük a teákat, a legjobb olyan alapanyagból készíteni, amit magad szedtél, szárítottál, de akkor se kell elkeseredni, ha boltban vett filteres tea van csak otthon. persze célszerű a jobb minőséget vásárolni, még ha drágább is.
Az egyik aranyszabálya a teakészítésnek, hogy sose főzöm, hanem forrázom a teát! A fekete teákat épp csak megforrázod és már ki is kell szedni belőle a filtert, vagy le kell szűrni (attól fügően, miből csinálod) mert másképp túl erős lesz és nem is finom. A gyümölcsteákat, mentateát, stb. forrázás után még 5 percig érdemes benne hagyni, aztán a filtert kivenni vagy leszűrni. Mindig igazi citrommal érdemes csinálni, sokkal finomabb, mint a citromlé vagy ne adj isten citrompótló. Ha szeretitek a mézet, azt tegyél bele, bár pl. a párom azt mondja, egy gyümölcsteát, csipkebogyót vagy mentát vétek ízesíteni, azt úgy ala nature érdemes inni.
Jó teázást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!