Milyen veszélyei lehetnek annak, ha valaki forralatlan tejből készít aludttejet?
Lényegében a lehetséges betegségek és káros mikróbák tárháza érdekelne, van-e valamilyen lényeges veszélye?
Automatából származik a friss, teljes tej, eddig még csak joghurtot készítettem belőle (forralt tej beoltva), most azonban hagynám magától erjedni.
Márpedig tejből van.
Az UHT tej azért nem alszik meg, mert nagyon magas hőfokon kezelték, azaz hiányoznak, vagy kiölték belőle azokat a baktériumokat, amik az erjedésért felelősek, ezen felül a csomagolás is olyan, hogy minél inkább kitolja a termék élettartamát.
A 1,5%-os tej pedig azért alhat rosszabbul, mert zsírszegény. Ha a joghurtnak szánt tejbe (otthon ki lehet próbálni) tejfölt teszel, akkor hamarabb megalszik, feltételezem a jótékony bacik ezen a plusz zsíron, vagy energián jól elnyammognak és gyorsabban tudnak szaporodnak.
Gondolom én, mint laikus.
Milyen veszélyei lehetnek annak, ha valaki forralatlan tejből készít aludttejet?
Lesz egy VALÓDI aludttejed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!