Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Melyik a legbiztosabb pezsgőbo...

Melyik a legbiztosabb pezsgőbontási technika?

Figyelt kérdés
Bevallom, hogy 26 éves férfi létemre nem bontottam még pezsgőt. Alapvetően sörös vagyok, pezsgőt csak szilveszterkor szoktam inni, akkor is a kezembe nyomják nem túl józan állapotomban. Az idei rendhagyó szilveszterkor azonban muszáj lesz kinyitnom egyet a barátnőmmel. Annyit tudok, hogy kötelező előtte jól behűteni, 45 fokban kell tartani és jó erősen tartani a kupakot.
2020. dec. 31. 09:49
 1/8 anonim ***** válasza:
94%

Készíts elő egy konyharuhát és szedd le a védőfóliát a tetejéről. Ezután kezdd el kibontani a drótot. Ne rázd fel előtte, így a dugónak magától nem szabadna kijönnie, még ha leveszed a fémdrótot, akkor se, de a biztonság kedvéért fél kézzel tarts ellen a dugónak, miközben leoldod a drótot. Ha teljesen lelazítottad, érezni fogod, ki akar-e jönni a dugó, általában nem, így nyugodtan leveheted a drótkosarat. Ezután tedd rá az összehajtott konyharuhát a dugóra, és oldalirányban oda-vissza mozgatva húzd ki, miközben másik kézzel fogod az üveget. Hamarosan kis pukkanást hallasz, az üveg kinyílt és öntheted a pezsgőt.

Ezzel a módszerrel elvileg, ha kilő sem találsz el senkit, szóval úgy tartsd, ahogy kényelmesen el tudod végezni a műveletet, de azért ne az arcotok felé.

Nekem még nem túl erős nő létemre mindig sikerült így kibontani. (És ne érezd magad egyedül, azért van ekkora tapasztalatom, mert a 24 éves párom mindig lepasszolja nekem, hogy nyissam ki, mert ő inkább nem akar kísérletezni. :D)

2020. dec. 31. 10:18
 2/8 anonim ***** válasza:
32%

Felrázod, aztán egy nagyobb kés élét a nyakára fektetve egy határoztott mozdulattal levered a tetejét.

Kezdőként tuti takarítás lesz belőle, de nagyon menő.

Ha az unalmasabb eljárás érdekel akkor azt előttem leírták.

2020. dec. 31. 10:42
 3/8 anonim ***** válasza:
87%
@2 Rendes ember ilyenkor előszedi a kardját, ne legyünk már proletárok, jó Uram!
2020. dec. 31. 11:12
 4/8 anonim ***** válasza:
69%
#2 gyerekeknél lehet hogy menő. A felnőttek úgy szeretik nyitni, hogy nem pukkan.
2020. dec. 31. 11:43
 5/8 anonim válasza:
89%
Amit az egyes írt az tök jó, de miután levetted a drótkosarat ne a dugót kezd el “rángatni”. Tudom 10/9 ember így csinálja, de elég bénán néz ki és pont emiatt történnek a balesetek is. A dugóra tarts rá és az üveget tekerd az aljánál fogva. Elegánsabb, kisebb a “pukk” és mivel fogod végig a dugót 100% biztonságos.
2020. dec. 31. 11:49
 6/8 anonim ***** válasza:
23%
Jaj milyen elegáns lett itt hirtelen mindenki. Egyszer akarok valami hasznosat tanítani a kérdezőnek aztán le vagyok hurrogva. :D
2020. dec. 31. 12:50
 7/8 anonim ***** válasza:
84%

Ne vedd le úgy a drótot, hogy nem fogod a dugót!

(Mondjuk attól is függ, műanyag dugós, vagy préselt parafa)

Minden esetre csak lazítsd meg, de folyamatosan tarts ellen legalább hüvelykujjal.

Hiába 50-ból 49-szer nem jön ki a dugó, de ha mégis kijön, az meglepő tud lenni!

Egyébként azt, hogy a dugót mozgatod vagy az üveget, kb mindegy, mert egymáshoz képest pont ugyanúgy mozognak, szóval se az üveg, se a dugó nem tud róla, hogy melyikük van mozgatva.

A lényeg, hogy kezdő szinten, ha annyira kimozgattad a dugót, hogy elkezd sziszegni, akkor fogj rá erősebben, és lassan, kontrollálva ereszd csak el, pár másodpercet hagyva, hogy kisziszegje magát, és akkor biztonsággal ki tudod venni a dugót, és ráérősen tölthetsz a poharakba.

A haladó módszer, ha egyszerűen kikapod a dugót, de rátartva, ilyenkor pukkan egy kicsit, amihez viszont rutin kell, hogy közben fogod az üveg nyakát kis-és gyűrűs ujjal, a másik 3-mal pedig abban a tizedmásodpercben elkapod közvetlenül az üveg nyakánál, ahogy elhagyta azt.

Ilyenkor a fenti mondjuk 5 másodperces lassú kinyitást, és szisszenést, mondjuk 1 tized másodpercre csökkented, de ugyanúgy kontrollálod, mert az elkapott dugót az üveg szájánál tartod.

Ilyenkor többnyire kicsit nagyobb az esélye a felhabzásnak, de abszolút kezelhető, annyi, hogy érdemes rákészülni, hogy nyitás után azonnal poharakba töltsd.

Utóbbi módszert ne első alkalommal próbáld ki a barátnőd előtt! :)

2020. dec. 31. 14:24
 8/8 anonim ***** válasza:
0%
Leszeded a fóliát, utána kicsit rátartasz a dugóra és letekered a fémdrótot. Átlagban tényleg nem jön ki magától de előfordul. Aztán utána én soha nem konyharuháztam meg hasonló. Udvar vagy ablak, arra tartod az üveget amerre akarod hogy menjen. Utána van hogy elég tolni a dugót és kirepül de van hogy kicsit tekerni kell, aztán hadd menjen. Ha előtte nem ráztad halálba akkor ki sem fog futni. :)
2021. jan. 1. 19:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!