Indukciós főzőlapon húsra kérget lehet "pirítani"? Angolul "searing".
Sziasztok!
Wellington-bélszín lenne a karácsonyi ebéd. Interneten tanulmányozom, hogy mit hogyan kell csinálni, hogy tökéletes és gördülékeny legyen. YouTube-on láttam egy videó alatt kommentet, hogy ugye az ellen, hogy a leveles tészta átázzon, az egyik legfőbb dolog, hogy egy réteget kell a húsra képezni, ami úgy érhető el ugyebár, hogy nagyon meleg serpenyőben körbesütöm a felületén (angolul "searing"). Viszont azt olvastam, hogy ilyet nem lehet indukciós sütőlapon, teflonbevonatú serpenyővel csinálni. Ez igaz lenne? Ha igaz, akkor milyen praktika lenne erre? :)
Nekem más eszközöm sajnos nincs, csak teflon bevonatú, nem tapadós serpenyő, illetve indukciós főzőlap.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Ennek az ég világon semmi akadálya nincs.
Roppant kíváncsi lennék, vajon mivel tudták ezt megindokolni?!
A teflon és a túlhevítés kombinációja ugyan köztudottan nincs jó barátságban az egészséges, tudatos táplálkozással, de ennek az ég világon semmi köze nincs ahhoz, hogy technológiailag ne lehetne kivitelezni.
Ha nincs semmi vagy csak kis olaj van a serpenyőben és egy vékonyabb fajta teflonedény simán főzőlap túlmelegedést okoz, ami lekapcsolja a főzőlapot. De pl hőmérséklet üzemmódban ez a védelem egy pontig felülírható.
Viszont rendes öntöttvas edénynél nincs ilyen gond, mert ott jobb a hőeloszlás
Szóval tudsz kérget sütni rá, csak ha teflonbevonatú acélserpenyőt használsz, akkor lassan fog menni és valakinek a jó anyját szidni. Mint én vasárnap, mivel csak utólag jöttem rá, hogy rossz üzemmódban próbáltam a wokot használni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!