A vadiúj sauté serpenyőm feneke meghajlott az indukciós főzőlapon való használattól. Vélemény?
Figyelt kérdés
Tehát, elkészült az új konyhám, melybe egy indukciós főzőlap került, amivel eddig semmilyen tapasztalatom nem volt. Röviden, ugye az indukciós f. pillanatok alatt felhevül, nem graduálisan, és nem kíméli a rajta lévő lábast sem. Ezt nekem a nehéz úton kellett megtanulni, ráadásul egy 150 eurós De Buyer serpenyővel. Tudom, nagyon gáz, de ettől tekintsünk el. Szóval, az volna a kérdés, hogy amennyiben beszereznék egy adaptert (ami ugye úgy melegszik fel, mint egy serpenyő az indukcióson, de normál módon adja le a hőt az edény felé), lehetséges volna, hogy egyenletesen osztódjon el a hő újra? A hajlás egyébként alig érezhető, de indukcióson sokat számít.2020. máj. 22. 16:01
2/11 anonim válasza:
Gyakorlatilag akkor ez egy cigarettapapír vastagságú vas (hártya) serpenyő volt?
3/11 A kérdező kommentje:
Értem én, hogy normális, de nem optimális. Hiszen így sütés közben a serpenyő nyélhez közelebbi oldala 125 fokos, a távolabbi pedig 110, és ez így nem mindegy. Amúgy esküszöm, én sem értem, mert nem vékony. 4mm-es alumínium rozsdmentes acél rétegezéssel.
2020. máj. 22. 17:01
4/11 anonim válasza:
Rákerestem a serpenyő leírására, nem kompatibilis indukciós főzőlappal. Mondjuk ezt tényleg megnézheted volna mielőtt ráteszed, nekem is fél perc volt.
Serpenyő kuka, ha csak kicsit is deformált az alja akkor legfeljebb már csak gázra jó, aztán olyat vegyél helyette ami kompatibilis az indukciós lapokkal.
5/11 anonim válasza:
Posztgraduális úton melegedő indukciós, kapacitív, ohmikus vagy rezisztenciális főzőlap adapterre volna szükséged, ócón kapsz!
6/11 A kérdező kommentje:
#4 Köszi, hogy ránéztél, de nyilván nem veszek serpenyőt 50k-ért, ha nem komoatibilis a főzőlapommal.
Mindeközben igazából nagyjából megoldódott a probléma, ha lassan, türelmesen melegítem fel, teljesen jól eloszlik a hő. Nem 100%-os, ezért beruházok majd egy adapterre.
Köszi a belém fektetett időt!
2020. máj. 22. 21:40
7/11 anonim válasza:
Azért, ha annyira gáz én simán visszavinném a helyedben
8/11 anonim válasza:
nem adapter kell neked hanem olyan serpenyöket,låbast vegyėl mindig amire rå van írva hogy jó indukcios fözölapra is .ikeåba sok ilyen låbas van mindre rå is van írva hogy milyen tüzhelyhez valo ,illetve tefålnak vanak olyan edėnyei serpenyöi ami jó az indukcioshoz is .
9/11 anonim válasza:
Nem lehet megreklamálni a serpenyõt? Olcsóbb, mint az adapter, nem? Ha nem, akkor kár érte. Én is szeretem a minõségi serpenyõket, nekem Swiss Diamondjaim vannak. Drága volt, mint a rosseb, de évek óta használom és még mindig tapadásmentes.
10/11 A kérdező kommentje:
#8 Kedvesek vagy, hogy efféle tanácsokkal látsz el, de mint már előtte leírtam, a serpenyő HASZNÁLHATÓ indukciós főzőlapon.
2020. máj. 23. 17:54
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!