Miért főzik külön a tésztát és nem a levesben?
Köszi! Aki azt írja, hogy belefőzve másnapra hűtőben megromlik az tényleg tapasztalta ezt?
Most amúgy belefőztem végül a zöldség levesbe és maradt még holnapra bőven, szóval majd kiderül mi van.
Én a zöldséglevesekbe belefőzöm, semmi baja napokig (borsó, karfiol, akármi).
Húslevest meg megfőzöm, és mindig annyit veszek ki, amennyit meg akarunk enni, abban főzöm a tésztát.
Én is, ahogyan a 13-as írja.
A húslevesnél azért szedünk ki külön lét a tészta főzéséhez, hogy ne az összes húsleves ne legyen (nem igazán zavaros) inkább egy kissé opálos, hanem maradjon teljesen tiszta.
A főtt rizset kihűlés után azonnal be kell tenni a hűtőbe. Ha kinn marad a konyhapulton egy délutánt, akkor már ne tedd hűtőbe. Lökd ki... Az egésznek az oka a Bacillus Cereus nevű baktérium. Ami spórás. És nagy tűlélő...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!