Gombalevesbe hogyan és mikor kerül a gomba?
Figyelt kérdés
Zöldségek keménységétt ismerem, a gomba sokkal puhább, szétfő, ha együtt fő a zöldségekkel? Kell egyáltalán gombalevesbe zöldség?
(Ami van: 5 féle erdei gomba, ami nem lesz benne:fűszerkeverék és ízfokozó.)
2020. nov. 14. 15:58
1/7 anonim válasza:
Gombalevesbe nem teszek zöldségeket. Zsíron megfuttatom a gombát, vizet öntök rá, fűszerezem sóval, borssal, oregánóval. Ha már puha házi tejföllel behabarom és csipetkét főzök bele.
3/7 anonim válasza:
Attól függ, milyen fajok az erdei gombák...
egyes fajok minimum 20 perces hőkezelést igényelnek, anélkül mérgezők.
4/7 anonim válasza:
A dinsztelt hagymára szoktam rakni pici só és lepirítom amíg el nem fövi a vizet.Pici liszt és felöntés utàn mehet bele a zöldség répa .Fűszerezd ízesítsd majd a végén hőkiegyenlítés után a tejföl és vágott petrezselyem zöld.
Ha akarsz főzhetsz hozzá galuskát külön.
5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Csak dinsztelt hagyma só és a gombák kerültek bele + tészta. Az állaga kicsit furcsa lett, mert nagyon eltérő gombák voltak (5 féle) és van ami kemény maradt (pénzecske), van ami meg takony állagú(lilatönkű pereszke), de nagyon illatos és ízletes lett. Köszi!
2020. nov. 16. 17:00
6/7 A kérdező kommentje:
még annyi, hogy tudom, hogy van ami "feltételesen ehető" pl néhány tinóru féle, amit 20 percig főzni kell, hogy ne okozzon görcsöt. Amit főztem, előtte mind "ehető" kategóriába sorolta a szakértő.
2020. nov. 16. 17:04
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!