Húslevesben segítetek?
Ti az elsô vizet leöntitek vagy csak lehabozzátok?
Ha leöntitek, utána van jelentôsége hogy milyen hômérsékletû a második víz? Hideg / meleg / forró...?
Szia, igen! Én is így tanultam, csak leszedni vagy még azt sem kell.
Egyébként Anyukám és a nővérem zöldség zöldet sosem tette bele, szerinte attól zavaros lesz a lé.
Érdeklődnék
Itt olvasottak alapján kipróbáltam
Nem haboztam le hogy majd elfövi,
Lassan főztem de mégis zavarosabb lett mint altlaaban
Miért ?
De itt azt írtak ne habozzam le
😀 most akkor ?!!
17-es: Nem szoktam lehabozni, mégis szép tiszta szokott lenni. Ehhez az alábbiak fontosak.
-Nem szabad megkeverni a fövő levest.
-Amikor megfőtt, akkor sem szabad nagy mozdulatokkal, az alját is felkeverve kiszedni, átszedni. Sőt a legalját nem is szoktam feltálalni, mert abban leülepednek a hab maradványai, de mivel az sok tápanyagot tartalmaz, én meg szoktam enni.
-Nem elég lassan főzni, hanem úgy kell, hogy csak éppen gyöngyözzön! Ez különösen a fövés második "félidejében" fontos.
-Van aki a szép tükrös lé érdekében amikor leveszi a tűzről, akkor óvatosan önt rá egy merőkanálnyi hideg vizet és majd csak néhány perccel később szűri le tálaláshoz a levest.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!