Lesz valami baja az ételeknek/italoknak, ha hűtőben voltak sokáig, és kiveszem őket, hogy majd valamikor újra betegyem?
Kicsit túl van tömve a hűtőm. Félek, hogy rosszat tesz neki. Ki akarok venni pár dolgot, és a hűtő helyett szobahőmérsékleten tárolni, mert lehet, hogy még sokára fogyasztom el őket. Lehet baja az ételeknek/italoknak, ha sokáig hűtve voltak, majd kiveszem őket? És lehet visszateszem 1-2 hét múlva, mielőtt ennék /innék belőlük?
(Ha számít, ilyen dolgokról van szó: majonéz, csemegeuborka, ízesített sör, bor, salátaöntet /ami a boltban sem a hűtőben volt/.)
Köszönöm előre is!
Először is ne vegyél több dolgot! Ha 2 hétre való élelmiszer van a hűtőben túlzsúfolva, annak a felét borítékolhatóan ki fogod dobni.
Rengeteg dolog tojás, zöldség, gyümölcs, és a bontatlan és egyébként is hűtés nélkül tárolható dolgok kivehetőek.
Bontott csemegeuborkát nem ajánlott hűtőn kívül tárolni, mert megromlik. Megbuggyan a leve. Ugyanez a helyzet a bontott dobozos tejjel is. Gyümölcsleveket bontás után ajánlott 2-3 napon belül elfogyasztani. Tojást, zöldsdéget is ajánlott hűteni. A tojás szobahőmérsékleten elég hamar romlik. A zöldség és a gyümölcs nem, ha nem mondjuk két hét múlva akarod megenni.
A bontott majonézzel nekem semmi gondom, pedig nincs hűtőben.
Ez nem szex!
De elárulom, a #1 a helyes válasz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!