Ötletek som kimagozására?
Figyelt kérdés
Somlekvárt főzök a hullott somból, amiben vannak érettebb, éretlenebb szemek is. Eddig úgy magoztam, hogy kicsit főztem a somot és kézzel kimagozgattam, de nagyon hosszú így. Próbáltam paradicsom préssel (food mill), de nem ment, próbáltam szűrőn áttörni, de úgy se megy át a héj és ugyanolyan hosszadalmas.2020. szept. 9. 03:11
1/4 anonim válasza:
Jó dolgokért meg kell küzdeni . Sajnos én is ugyan így csinálom nincs rá jobb mód .
2/4 anonim válasza:
Ami nekem még a legjobban bevált, hogy alaposan megföztem, amíg a szemek kezdenek szétföni és akkor nagy lyukú szitán áttöröm, de nem gyors és elég fárasztó.
3/4 anonim válasza:
Én úgy készítettem-igaz, nem túl nagy mennyiséget-,hogy az alapot teljesen meg(szét)főztem cukor nélkül, kevés vízben.Gumikesztyűben szétnyomkodtam teljesen, amennyire lehetett.Egy régi csipkefüggönybe tettem, felül összekötöttem, alá egy vödröt, és "kimasszíroztam" belőle amennyit lehetett.Ebből lesz a lekvár. Ekkor még van egy elég jelentős mennyiségű maradék,ebből ivólét készítettem, úgy, hogy felöntöttem kb 2x-es mennyiségű vízzel,újra szétnyomkodtam alaposan, ekkor már elválik a magjától, a magról le lehet önteni a gyümölcsöt, amit kevés cukorral ízesítettem és szétturmixoltam.Az egészet újra leszűrtem függönyön.
4/4 anonim válasza:
#2: én is pontosan így csinálom. A kökényből is u.ez a módszer. Gyors és hatékony. :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!