Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan készül a jó oldalas?

Hogyan készül a jó oldalas?

Figyelt kérdés

Tudom, millió recept van a neten, búvárkodom is rendesen, de annyi ellentmondás van...

Szóval a lényeg, kaptunk ajándékba korábban valami különlegesebb bbq szószt, most meg rokontól disznóvágásról egy nagy darab oldalast. Sose sütöttem még oldalast. (Bbq szószt se használtam még, csak étteremből ismerem.)

Viszont ez a kettő jól hangzik együtt. :)

Ha leírom, mire gondoltam, megerősítetek, vagy adtok jobb ötletet?

Szóval az már megvan, hogy darabolni érdemes meg lehártyázni, hogy omlós legyen.

Arra gondoltam, hogy befűszerezem a husit (mindig van itthon tucatnyi fűszerkeverék, majd megálmodom, melyik illene hozzá, valami grilles), bekenőcsölöm a bbq szósszal, és hagyom benne állni egy napig. Vagy nem simán az üveges szósszal, láttam olyan recepteket, ahol mézzel, ketchuppel, fokhagymával keverték. Szóval pácolom egy napig.

Utána vagyok bajban, mert a sütőnk nem grillez, és nincsenek speckó rácsos tepsijeim se. Szóval gondolom tepsibe valami zsiradék, bele a pácos husik (meg kell locsolni még egyszer?), pici víz, aztán fólia alatt sütöm, míg majdnem jó, aztán rápirítok magasabb hőfokon.

Ez így oké lehet? Láttam olyan recepteket, ahol sütés után pácolják, meg előfőzik, de az nekem olyan fura.

2020. aug. 31. 23:31
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
És tényleg köszönöm a sok tanácsot! <3
2020. szept. 1. 17:40
 12/13 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Jelentem, az oldalas elkészült, bár elbírt volna kicsit több fűszert - a bbq pácolásnál fűszeresebbnek érződött, mint sütés után -, de így is isteni lett. :)

Köszi a tanácsokat!

2020. szept. 2. 22:05
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Köszönjük a visszajelzésed, gondolom mindnyájunk nevében mondhatom, hogy őszintén örülünk!

Most már tudod, hogy hogy is kell, legközelebb ebből levonva a tanulságot majd ízesebbre sikerül!:)

2020. szept. 3. 09:46
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!