Szerintetek a csirkecombokat jellemzően bőröstől panírozzák és rántják ki, vagy leszedik a bőrét, és anélkül?
Hagyományosan böröstöl szokás kirántani.
De aki nem szereti a csirkebört - vagy nincs kedve a rajta maradt tollakat kiszedegetni -, az akár le is húzhatja panírotás elött.
Drága Hölgyeim és Uraim, nagyon köszönöm a hozzászólásokat...biztosan mindenkinek igaza van, aki leírta, amit leírt. Én magam sem az a pazarlós vagyok...csak mostanában volt kellemetlen tapasztalatom nem az alsócombbal, hanem egész combnak voltak olyan részei. ímegpucolgattam, ahogy tudtam, de sajnos, ehhez nincs sok türelmem. T
Most már tudom, hogy ki kell belőle vágni minden olyan részt, ami nem lett gusztusos (csak ráfogtam, hogy jó lesz ez már...viszont evéskor eszembe jutott, hogy...lehet, éppen ez a falat az.....szóval nem ettem jó gusztussal. Én kimondottan az az ember vagyok, aki nem finnyás, és eszi a húsokat (szinte) szőrőstől - bőröstől...legalább is eddig így volt. Most lehet, hogy valamelyest változni fog. És, ha elkészítéskor nem érzem abszolut megfelelőnek...nem fogom beletenni azt a részt (mert pl. nem tolltok mentes teljesen). Tegnap fagyasztott csirke (alsó) combokat vettem, most fogom kirántani. Ha nem látok kivetnivalót...vagy nem tudom olyanná tenni, akkor bőröstől fogom kirántani. De, rémlett nekem is az, amit valaki itt felvetett, hogy bőröstől olyan ázott valami lesz. Ebben a percben született meg a megoldás (2 kg alsócsirkecomb):: a szép guszikat bőröstől rántom ki, de kb 1 kilónyit bőr nélkül. Aztán most 'élő egyenesben' kapom az eredményt...legközelebb már 'okosabb' leszek. És, vissza is fogok jelezni itt, hogy én hogyan ítélem meg az eredényt, mik lettek a tapasztalataim. Még egyszer is köszi DE: MINDENKINEK!!
Az ígért fotók - arról a panírozási módról, amit tegnap (vagyis már ma volt az éjjel) 'újítottam be' - a könnyebb panírozás végett: úgy paníroztam, hogy a 'dobverő' végét fogtam. Lehet, hogy a végeredmény esztétikailag nem tökéletes, és max. nem rágom le a 'térdrészét' - de könnyebb volt így panírozni, legközelebb is így csinálom.
Király lett! :)
Nem olyan nagy ördöngősség ez, a főzés fele önbizalomból áll. ;)
"'térdrészét"
(ami egyébként boka. :) Nem okoskodás, csak érdekesség képpen, amikor azt mondják, a madaraknak hátrafelé hajlik a térde...
hát dehogy hajlik hártafelé, csak a csontjaiknak más az aránya, és ránézésre olyan, mint ha az lenne a térde, de egyébként a bokája.
A térd az alsó és felső comb közti izület. A csípő meg a felsőcomb és a farhát közötti.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!