Ha sütőben készítem a pizzát, érdemes légkeverést kapcsolni?
Azzal tisztában vagyok, hogy maximum hőmérsékleten készüljön, ez esetemben 260°C.
Érdemes ezen felül keringetést is kapcsolni?
Milyen típusú sütőd? Jól működik?
Amit én szoktam, a Jamie Oliver féle pizza 6 perc, legmagasabb hőfok. (az én sütőm 275 fokot tud)
A légkeveréssel tudsz igazán olasz, ropogós tésztájú pizzát sütni.
Nekem az a tapasztalatom, hogy légkeveréssel túl hamar pirul meg a sajt és túlságosan meg is folyik a légáramlat miatt, a tészta pedig még sehol sincs sülésben. De ezt ki kell tapasztalni, mert recepttől, pizzamérettől is függ.
Ha akarsz vele szórakozni, akkor süss egyet légkeverés nélkül, ebből megtudod, hogy normál esetben hány percig sül a pizza. Utána csinálj egyet úgy, hogy csak az utolsó 2-3 percben kapcsolod rá a légkeverést és megnézed túlpirul-e a sajt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!