Eddig évekig szárítottam, de inkább fagyasztani fogom mostantól. És azon gondolkoztam lehetne esetleg befőttesüvegben? Egyik ismerősöm így szokta és megtetszett. Azt mondta évek óta így csinálja és sose repedt neki el. Szerencséje volt ennI ideig, vagy nem valószínű, hogy elreped? Haha
Az uveg nem jo fagyasztásra. Mondjuk nem is értem minek egy hatalmas befőttes üveg zoldfuszernek. Lefagyasztod egy zacskóban simán.
2020. júl. 5. 17:58
Hasznos számodra ez a válasz?
2/8 anonim válasza:
Attól függ mire szeretned majd használni. Lehet úgyis hogy jégkockatartóban pici víz hozzáadásával lefagyasztod, és mindig egy kockát veszel ki amikor kell.
2020. júl. 5. 19:10
Hasznos számodra ez a válasz?
3/8 anonim válasza:
Fagyasztva teljesen más lesz, mint szárítva. Elég csak a petrezselyemre gondolni. Szárított petrezselymet bármibe, bármikor tehetsz. A fagyasztottal viszont az a gond, hogy ha hagyod felengedni borzalmas lesz az állaga is és az íze is, hűtő ízű. A fagyasztott petrezselymet csak lobogó forró vízbe lehet bedobni. Szerintem a többi fűszerrel ugyanaz a helyzet, frissen nem tudod őket felhasználni, csak ha főtt dolgokhoz teszed, különben veszít az aromájából is, mellékíze lesz, az állaga meg hát elég gusztustalan, miután felenged.
2020. júl. 5. 19:15
Hasznos számodra ez a válasz?
4/8 anonim válasza:
anyukám az üres margarinos dobozokat szokta ilyenre használni
2020. júl. 5. 19:42
Hasznos számodra ez a válasz?
5/8 anonim válasza:
Lestyánt, zellert paprikával dugom.
2020. júl. 6. 05:39
Hasznos számodra ez a válasz?
6/8 anonim válasza:
Paprikába.
2020. júl. 6. 05:39
Hasznos számodra ez a válasz?
7/8 anonim válasza:
Én általában sütőben szárítom de a petrezselymet fagyasztani is szoktam. Minél frissebben megtisztítom és levákuumozom. De az is elég ha minimalizálod a levegőt egy jól záró zacskóban.
2020. júl. 6. 08:08
Hasznos számodra ez a válasz?
8/8 anonim válasza:
Nyilván függ attól mire szeretnéd használni.
Én felaprítom a zöldségeket, és jégkockatartóba tömködve lefagyasztom. Pár nap után légmentesen(!) záródó átlátszó ételes dobozba átszedem a kockákat. Használatkor csak kikapok belőle annyi darabot, amennyire szükség van.
Fűszervajat is csinálok így a télen készülő petrezselymes krumplihoz. Betömködöm a jégkockatartóba bő félmagasságig az aprított petrezselymet (esetleg +kis zeller stb,) és felöntöm olvasztott vajjal. Ezt is lefagyasztva a kifagyott kockákat átszedem átlátszó, légmentesen záródó dobozba.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!