Hogy lehet gyorsan megszárítani a salátás, spenótot és egyéb leveleseket?
Általában 2-3 órával evés előtt szoktam megmosni a spenótot, leveles salátát, hasonló zöldséget, ezután a nedvesség nagyját felitatom egy konyharuhával vagy papírtörlővel, majd egy csöpögtető edényben hagyom étkezésig, hogy szellőzzön-száradjon.
Ez azonban egyáltalán nem elég, mindig vizes még, mikor nekilátunk az étkezésnek.
Múltkor reggel mostam el, és késő estig csöpögtettem mielőtt elraktam, de nagyon nedves maradt, az egész adag spenót fonnyadt, büdös lett mert nem tudott megszáradni. De alap esetben se nagy élmény vizes, nedves, csoffadt salátát rakni a szendvicsbe.
Hogy lehet az ilyesmiket megszárítani úgy, hogy ne tartson órákig? Van erre valami praktika?
A leveleket egyenként papírtörlön leezárítod, amikor teszed a szendvicsbe.
Alapesetben az vált be, hogy a leveleket megmosom, lecsurgatom, és lazán papírtörlöbe tekerve zacskóba teszem, de azt nem zárom be.
Így hütöben 2-3 napig is eláll anélkül, hogy meg fonnyadna vagy megromlana.
#2
Wow, ez szuper!
Utánajárok, hol tudnék ilyesmit venni. Még nem láttam hogy létezik ilyen kütyü, köszi! :)
Még egy szavazat a salátacentrifugára. Én először felesleges hülyeségnek gondoltam, amíg ki nem próbáltam barátnőmnél...
egy héten belül nekem is lett :)
#2 vagyok: IKEA-ban egy ezres: [link]
De szerintem százforintos/1 EUR-os és haosnló műanyagos boltokban is kapsz ennyiért.
Persze Butlers és egyéb csilivili helyeken 5x ennyi....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!