Van házi praktika tojás hámozásra? Amivel nem szedem le a tojás nagy részét a héjával együtt?
Amint kiveszed a fazékból, azonnal tedd hideg vízbe. Kicsit hagyd benne.
Akkor belülről leválik a hártyáról, és könnyen lejön.
A hideg víz után én feltöröm a tompábbik felét az asztalon és egy kávés kanállal alányúlok a héjnak. Egész szerethető megoldás.
Egyébként igaza van az előttem szólónak. Vegyél előre tojást és hagyd állni hetekig.
Én hideg sós vízben teszem fel, amikor forr, elzárom, és hagyom teljesen kihűlni.
Ha nem előre főzöm meg, és nincs egy éjszakán rá, hogy kihűljön, akkor meg 10 perc után átteszem hideg vízbe, és hagyom teljesen kihűlni.
És a legfontosabb: sose friss tojást főzz!
Mindenhol azt a megoldást hallottam erre, mint amit az 1. és 2. válaszoló írtak.
Szerintem a tyúkjaink valami spéci tojást tojnak, vagy én vagyok ritka szerencsétlen, mindenesetre ez a módszer nekem még sosem segített, pedig sokszor próbáltam.
9-es, mármint a kanalas módszer nem működik ?
Azon elcsodálkoznék, mert nálam is tökéletesen működik.
Lehet, hogy a főzésnél nem stimmel valami ?
- Megmosom
- kilyukasztom a tompa oldalt
- hideg vízben felteszem
- indukciós tűzhelyen csinálom, ami villám gyorsan felforralja a vizet.
- ha kész, villám gyorsan hűtöm.
- a hűtő vizet minimum egyszer cserélem, ha felmelegedne (tojás darabszám / vízmennyiség függő)
Aztán jön a kanál. Ja és bolti tojás. Lehet, hogy a héj vastagsága más, mint nálad, vagy ki tudja miben más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!