Életemben !ost futtattam fel először élesztőt, de nem úgy néz ki, mint a képeken. Ettől még süthetek vele?
nem vagyok nagyon profi, de én is jártam már így, beletettem és nem lett semmi baja :D
amúgy langyos volt a tej és raktál bele pici cukrot? nekem általában a cukorhiány miatt szokott így maradni, néha kifelejtem
Most*
Igen, tettem bele, és langyos volt a tej. Hát, beletettem a tésztába, meglàtom, hogy megkel-e.
Nem kell bele liszt, nem attól lesz habos. Az màr kovàsz
Lehet túl meleg volt a tej.
Langyos tejbe tettem cukrot és élesztőt, ezt olvastam mindenhol, hogy így kell, még videót is néztem róla. Végül egyébként beletettem a tésztába, és szépen megkelt, ehető lett a fánk. :)
Köszönöm a válaszokat!
Igazság szerint, ha nem futtatod fel előre, akkor is működik.
Több receptnél olvashatod, hogy csak beledarabolják az élesztőt a cukros liszt alapba.
A felfuttatáshoz a víz is jó, mert ugye a cukor a lényeg, abból csinál az élesztőgomba szén-dioxidot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!