Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Életemben !ost futtattam fel...

Életemben !ost futtattam fel először élesztőt, de nem úgy néz ki, mint a képeken. Ettől még süthetek vele?

Figyelt kérdés
A képeken olyan szép, habszerű. Az enyém csak "elolvadt" és feljött a tej tetejére. Ettől még süthetek vele?
2020. jún. 20. 19:47
 1/8 anonim válasza:
91%

nem vagyok nagyon profi, de én is jártam már így, beletettem és nem lett semmi baja :D

amúgy langyos volt a tej és raktál bele pici cukrot? nekem általában a cukorhiány miatt szokott így maradni, néha kifelejtem

2020. jún. 20. 20:17
 2/8 A kérdező kommentje:

Most*

Igen, tettem bele, és langyos volt a tej. Hát, beletettem a tésztába, meglàtom, hogy megkel-e.

2020. jún. 20. 20:38
 3/8 anonim válasza:
van amikor egyszerűen csak nem sikerül, nekem egy időben soha nem jött fel és szép lett a tésztám :)
2020. jún. 20. 20:44
 4/8 anonim ***** válasza:
5%
A tejbe szoktak tenni egy kanál lisztet is, attól lesz habos. De anélkül is ugyan úgy jó.
2020. jún. 20. 20:51
 5/8 anonim ***** válasza:
91%

Nem kell bele liszt, nem attól lesz habos. Az màr kovàsz

Lehet túl meleg volt a tej.

2020. jún. 20. 22:23
 6/8 anonim ***** válasza:
10%
de
2020. jún. 20. 22:47
 7/8 A kérdező kommentje:

Langyos tejbe tettem cukrot és élesztőt, ezt olvastam mindenhol, hogy így kell, még videót is néztem róla. Végül egyébként beletettem a tésztába, és szépen megkelt, ehető lett a fánk. :)

Köszönöm a válaszokat!

2020. jún. 21. 00:24
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Igazság szerint, ha nem futtatod fel előre, akkor is működik.

Több receptnél olvashatod, hogy csak beledarabolják az élesztőt a cukros liszt alapba.

A felfuttatáshoz a víz is jó, mert ugye a cukor a lényeg, abból csinál az élesztőgomba szén-dioxidot.

2020. jún. 21. 02:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!