Citromfű szörp recept? Többi lent
Tehát, van kb egy szűrőnyi (tésztát, rizst főzés után ezzel szűröm) citromfűlevelem, ami kb 1,5-2 mélytányérnyi levélnek felel meg.
Szerintetek ehhez mennyi cukor, citromlé kell még?
A citromfű erős szedáló hatású gyógynövény ami igénybe veszi a májat is
Nem szokták iszogatni mint egy szörpöt, max lefekvés előtt egy pohárral iszik az aki nem tud aludni
Lehet kapni gyógynövényboltokban a megfelelő mennyiségben,nem is drága, ne kisérletezz vele otthon
"A citromfű erős szedáló hatású gyógynövény ami igénybe veszi a májat is"
Ezt honnan szedted? Nem véletlen forgalmazzák gyógynövényként meg tápieg.-ként, ez nem egy frontin, amit az orvos ír fel. Én sehol nem olvastam olyat, hogy ennek komoly mellékhatása lenne, vagy hogy egyáltalán túl lehetne adagolni.
Bár a kérdező által felvetett mennyiséget sokalltam.
Én Frontin mellé ittam egy időben jót lehet tőle aludni.
A májat pedig igénybe veszi ugyanúgy mint a macskagyökér,a májbetegek például nem ihatnak egyáltalán sem citromfű teát sem macskagyökér kivonatot hiába gyógynövény
Hát gyógyszer MELLÉ lehet, hogy így hat, még nem próbáltam ami azt illeti.
A többiről nincs tudomásom, hiába kerestem. Ha orvostól vagy gyógyszerésztől hallottad, az más persze.
Rossz alvó vagyok és ha nem elég a Frontin néha, azért szoktam inni nagyritkán citromfű teát de magában is lehet inni
A májat pedig igénybe veszi Frontinnal vagy anélkül is ezt orvos mondta nekem
Én eszerint a recept szerint készítem évek óta és finom:
#7 #8 de a csokor citromfű az mennyi?
És a citromsavat nem lehet helyettesíteni sima citrommal?
7-8 vagyok
Ahogy elnéztem a te mennyiségedet, az nagyjából jó 1 liter vízhez.
De ha gondolod, akkor először csak 0,5 vagy 0,75 liter vízben tedd ázni, amikor készítenéd akkor meg kóstold meg, hogy mennyire intenzív az íze. Ha elég erősnek érzed, akkor akár tehetsz hozzá még vizet, ha meg pont megfelelő, akkor arányosan csökkentsd a víznek megfelelően a cukrot is.
A citromsavat helyettesítheted citrommal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!