Miért nem kel meg jól,illetve miért nem lesz belül olyan igazán lyukacsos a kenyér, amit megsütöttem?
Recept szerint készítem a kenyeret kézi dagasztással, ami kb.10-15 percig tart.Arra is vigyázok,hogy közben"ne fázzon meg" a tészta.
Nem teszek bele semmiből többet,vagy kevesebbet.A hozzáadott víz is langyos,az első kelesztés (kb.fél óra)után hajtogatom,majd ismét kelesztem megint egy fél órát meleg helyen. A második kelesztés után,már nem nyúlok hozzá,hanem az előmelegített sütőbe teszem.
Fél óra kelesztés kevés.
A recept egy dolog, van sokféle, más arányokkal. A liszt vízfelvevő képessége sem egyforma. A lényeg mindig a tészta állaga. A túl kemény tészta is nehezen alig kel. Második kelesztés a sütőformába legyen.
Keress bevált receptet, ahol van visszajelzés (nosalty és hasonlók). Teljes kiörlésű liszttel tömöttebb ledsz.
Igazán lyukacsos kenyeret csak kovásszal tudsz készíteni!
A sima élesztőstől soha nem lesz annyira lyukacsos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!