Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Miért nem kel meg jól,illetve...

Miért nem kel meg jól,illetve miért nem lesz belül olyan igazán lyukacsos a kenyér, amit megsütöttem?

Figyelt kérdés

Recept szerint készítem a kenyeret kézi dagasztással, ami kb.10-15 percig tart.Arra is vigyázok,hogy közben"ne fázzon meg" a tészta.

Nem teszek bele semmiből többet,vagy kevesebbet.A hozzáadott víz is langyos,az első kelesztés (kb.fél óra)után hajtogatom,majd ismét kelesztem megint egy fél órát meleg helyen. A második kelesztés után,már nem nyúlok hozzá,hanem az előmelegített sütőbe teszem.



2020. jún. 10. 09:38
 1/2 anonim ***** válasza:

Fél óra kelesztés kevés.

A recept egy dolog, van sokféle, más arányokkal. A liszt vízfelvevő képessége sem egyforma. A lényeg mindig a tészta állaga. A túl kemény tészta is nehezen alig kel. Második kelesztés a sütőformába legyen.

Keress bevált receptet, ahol van visszajelzés (nosalty és hasonlók). Teljes kiörlésű liszttel tömöttebb ledsz.

2020. jún. 10. 10:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:

Igazán lyukacsos kenyeret csak kovásszal tudsz készíteni!

A sima élesztőstől soha nem lesz annyira lyukacsos.

2020. jún. 10. 11:52
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!