Minifánk receptnél csak a tojás sárgáját kell belekavarni a tésztába vagy az egész tojást?
Ha nincs beleirva, h sárgája, akkor egész tojás értendő.
1 db tojást vettél??? :-))
Nyugodtan cseréld le a margarint, ha az van a receptben!
Tuti valami amcsi recept lehet - én SOHA nem teszek semmilyen süteménybe margarint. Csak elrontja!
tényleg írd már be a receptet!
Ez lehet égetett tészta, sütőporos, élesztős, bármi....
A méretétől függetlenül.
Mindenesetre a 250 g zsiradék eszementen soknak tűnik egy fánk esetében - legyen az bármilyen....
"Mindenesetre a 250 g zsiradék eszementen soknak tűnik egy fánk esetében - legyen az bármilyen...."
Ez íyg teljesen értelmetlen megjegyzés, ha ugyanis 250 g liszthez van, akkor tényleg sok - de azért égetett tészta esetén normális -, ha viszont 1 kg liszthez gondolták, akkor semmi gond vele.
Recept nélkül ilyen kijelenetést tenni értelmetlen dolog, és aki kicsit is tapasztalt a konyhában, az tudja, EGY összetevö mennyiségét CSAK A TÖBBIHEZ viszonyítva lehet soknak vagy kevésnek tartani!
8: figyelmedbe ajánlom a kérdező válaszát, hogy 2 tojásos a recept!
Égetett tésztában kb. 15-20 deka liszthez kell 4 tojás!!!
A recept(találtunk egy másikat ebbe 5 tojás kell és 15 dkg margarin) :
A tésztához kell:
3dl víz, 15 dkg margarin, 15 dkg liszt, 5 tojás, 1 csipetnyi só
Elkészítés:
1. A vizet öntsd a lábosba, majd forrald fel a sóval a margarint.
2. Add hozzá a lisztet és kevergezd addig amíg sima lesz.
3. Ezután vedd le a tűzről a lábost és a tojásokat dolgozd egyenként dolgozd a masszába.
4. Az elkészített tésztából kanállal rakj halmokat egy sűtőpapírral bélelt tepsibe. Közepes tűzön süsd meg.
A krémhez:
1 tasak pudingpor, 3,5 dl tej, ízlés szerint cukor
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!