A sütõpapírt ti hány sütéshez használjátok fel?
Figyelt kérdés
Kíváncsi vagyok mert a párommmal ma zsemlyét sütöttünk és miután kihültek, fogta és kidobta a sütõpapírt egy használat után. Én megrökönyödtem, mivel én is meg anyám is addig használjuk amíg el nem ég, vagy nem lesz vállalhatatlan. Ez kb 3-4 használatot jelent. Attól függ mit sütök. Ti hogy csináljátok? 28/f2020. ápr. 7. 15:32
11/16 anonim válasza:
Csak akkor használom újra, ha azonnal sütök több adagot ugyanabból. Például karácsonykor egy adag mézeskalács nekem 4-5 tepsit tölt ki, mert iszonyatosan pici sütőm van. Ezt két tepsiben csinálom felváltva, nem cserélem közben a sütőpapírt mert ahogy szedem ki az egyik adagot, megy bele a másik, és ugyanarról a tésztáról beszélünk.
De olyat sose csinálnék hogy napokig, neadjisten hetekig vagy hónapokig tárolgassam a használt sütőpapírt, meg a mézeskalácsos papíron süssek pogácsát. Higiénikusnak sem higiénikus, praktikusnak sem praktikus hiszen valahol az a papír helyet foglal és meg is kell találnom amikor legközelebb sütök, és őszintén szólva nem is látom az előnyét.
12/16 anonim válasza:
Én is csak egy sütésen belul használom többször. 3-400 ft 20 méter, nincs mit filléreskedni rajfa...
13/16 anonim válasza:
Változó. Néha csak egyszer, de van hogy éppen elől marad és akkor újrahasználjuk. Nincs ezzel semmi gond, szerintem 3-4 használatra simán jó. Ha nem olyan dolgot sütsz ami kifolyik vagy ragacsos.
14/16 A kérdező kommentje:
Kösz a válaszokat!
2020. ápr. 8. 04:13
15/16 anonim válasza:
Rá van írva, h többször jó. KB 3-4 sütés után bebarnul, töredezős lesz, akkor dobom ki.
16/16 Laylah válasza:
Közvetlen a sütőpapíron szinte csak mirelit krumplit szoktam sütni, a húsokat alufóliába szoktam tekerni és úgy rakom a papírra. Egy papírt addig használok, amíg még viszonylag tisztának látszik, tehát nem lesz barna vagy nem égett rá valami. Szóval van, amikor egy használat után is kidobom, de van, hogy akár ötöt is kibír.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!