Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » A sütõpapírt ti hány sütéshez...

A sütõpapírt ti hány sütéshez használjátok fel?

Figyelt kérdés
Kíváncsi vagyok mert a párommmal ma zsemlyét sütöttünk és miután kihültek, fogta és kidobta a sütõpapírt egy használat után. Én megrökönyödtem, mivel én is meg anyám is addig használjuk amíg el nem ég, vagy nem lesz vállalhatatlan. Ez kb 3-4 használatot jelent. Attól függ mit sütök. Ti hogy csináljátok? 28/f
2020. ápr. 7. 15:32
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
93%
Én csak 1x használom fel, kivéve akkor ha több tepsivel sütök ugyan abból egymás után, vagy a következő napon. Az én higéniás nézeteimbe nem fér bele, hogy sokszor használjak egy alapból 1x-es használatra szánt valamit.
2020. ápr. 7. 15:43
 2/16 anonim ***** válasza:
90%
Egy, maximum 2, ha ugyanazt sütöm rajta és egymás után teszem be a sütőbe. Nem higénikus addig használni, amíg kb. szét nem ég.
2020. ápr. 7. 15:46
 3/16 anonim ***** válasza:
89%
Csatlakozom az elottem szolokhoz, ha pogacsat sutok pl, akokr egymas utan tobbszor is hasznalom a papirt, de ha befejeztem a sutest, biztos, h nem tartom meg a papirt kovetkezo alkalomra. nem higenikus. ha tobbszor akarod hasznalni, vegyel szilikon suto'papirt'
2020. ápr. 7. 15:59
 4/16 anonim ***** válasza:
56%
Attól függ. 2-3-szor, ha hasonló tésztát sütök. Ennek semmi köze a higiéniához. Csak akkor dobnám ki. ha megégne, de ilyen nem szokott lenni.
2020. ápr. 7. 16:02
 5/16 anonim ***** válasza:
71%

Én úgy szoktam a tepsit a sütőbe tenni és azon sütni, hogy először is körbe tekerem a a tepsi sütő felületét alufóliával, utána mehet rá a sütőpapír.

Ezt az eljárást azért alkalmazom, hogy ily módon kíméljem a serpenyőt, ugyanis az alufólia+sütőpapír kombónak köszönhetően a tepsi utólagos tisztítása jelentős mértékben könnyebbé vállt. Továbbá én sem rongálom a tepsi felületét fémsúroló "szivaccsal".

Amúgy a kérdésre a válasz:

Ha én az alufóliával körbetekert, sütőpapírral lefedett tepsire helyezek rá egy sütőedényt (ugyanis én így szoktam használni a tepsit még sütőedény használatkor is - a tepsi kímélése céljából), és az edény tartalma mondjuk nem folyik ki a sütőpapírra, akkor akár 4 alkalommal is fel tudom azt használni.

Amúgy ha közvetlenül a sütőpapíron kerül sütésre bármi, akkor szó nem lehet az újbóli felhasználásról, nyilván új adag sütőpapírt használok.

2020. ápr. 7. 16:14
 6/16 Miss Endzsi ***** válasza:
100%
Pékségben, szó szerint addig használják, amíg már használhatatlan, tehát szétszakad stb. Egy átlagos sütőpapír 3 hetet volt fent a tálcákon. De maga az egész hely undorítóan üzemel.
2020. ápr. 7. 16:26
 7/16 anonim ***** válasza:
61%
Én utánanéztem, hogyan készítik és mibe mártogatják a sütőpapírt, így nem használnám egynél többször, szvsz igénytelenség.
2020. ápr. 7. 16:37
 8/16 anonim ***** válasza:
87%
Egyszer.
2020. ápr. 7. 16:45
 9/16 Béla211 ***** válasza:
100%
Én szilikonos sűtőpapírt használok. Pont ezért vettem 3 darabot. Mert nem akartam többször használni a papír sütő papírokat. Főleg mert sokszor át veszik az előtte sütött dolgoknak. És sajnáltam is kidobni. A szilikonost viszont könnyen lelehet mosni. Nekem bevált.
2020. ápr. 7. 16:56
 10/16 MancsWolf ***** válasza:
100%

Hatossal egyetértek van jópár év kenyérgyári múltam, ott valóban akár hetekig forog egy papir a lemezek között, amíg csak szét nem foszlik már.

Otthon viszont ahogy többen os írták, ha többet sütök egymás után akkor többször ha engedi, de következő sütésre már el nem tenném. Kuka.

2020. ápr. 7. 17:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!