Inkább dobjak ki mindent a fagyasztóból?
Én a leolvasztás előtt egy pár nappal teszek be műanyag edényekben vizet. Amit kiveszek a hűtőből, ahhoz hozzápakolom az így kapott jégtéglákat.
Jön a leolvasztás meleg vízzel-gőzzel.
Aztán visszapakolok minden és a jégtéglákat is.
Minél nagyobb fagyott tömeget tudsz visszatenni, annál hamarabb rendeződik a hőmérséklet.
Én nagy tálba szedem ki a fagyasztóból a cuccost, a fiókokat meg egymásra rakom, tetejére meg ujsagpapírt és az egészet letakarom pléddel. Szóval megpróbálom szigetelni, az egymás mellett/ egymáson lévő nagyobb tömegű fagyott cucc nehezebben melegszik fel. A melyhűtőt kihúzom, a polcokra meg forró vízzel teli tálakat/edényeket teszek, fél óra alatt leolvad az egész. Anyukám a hajszárítót szokta bevetni. Kimosni, szárazra törölni, mehetnek vissza a fiókok, csomagok. Még semmi sem olvadt ki.
Szerintem nálad sem olvadhatott ki, de legközelebb bugyoláld be amit kivettél, úgy szobahőmérsékleten is tovább tartja a hideget!
PET palackok is tök jók , ha jégtömböket kell csinálni olvasztás előtt.
Nyáron csak ezt használom.
Aztán egyesével veszem ki őket és megiszom a nagy melegben, ahogy egy kicsit felenged.
A kapirgálás, áram alatt levő hűtőnél semmi veszélyt nem jelent elektromos szempontból, mivel a csövekben nincs áram.
Viszont ésszel kell csinálni, mert ha az alu csöveket kilyukasztod, akkor elszökik a gáz és akkor nagy valószínűséggel kidobhatod a hűtőt, mert a javítás vagy lehetetlen lesz, vagy drága.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!