Én 3 napig, max 3,5 fél (hűtőben van persze), de inkább kidobom 3 nap után, ha nem is rossz ízű még. Megkóstolni nem merem:D de lehet felhagynék ezzel a szokással. Szóval ti mennyi ideig? Ismerősöm mondta, hogy ők 4-5 napig.. ez nekem már nagyon sok:S húsos kajáknál..
Mondjuk szerencsém van, mert ha túl sok van, beviszem a munkahelyre, a kollégák elpusztítják, aztán másnap valaki hoz mást helyette, amit már ő unt meg. Magyarul elcseréljük egymás között a felesleget :)
2020. márc. 2. 23:56
3/22 anonim válasza:
Amíg érzed rajta, hogy nem romlott. Nyilván van bennem egy idő-iránytű is, tehát 2 napos kaját még simán megeszek, de 3 naposat (különösen az ilyen romlandó tejfölös/stb kaják) már fenntartásokkal kezelem. Miért, a hideg kajával mi a helyzet? A másfél-két hónapja hűtőben bujdosó kolbászkákat megeszed? Naná, mivel nincs annak semmi baja. Vagy mi van a disznóvágáskor fellógatott ilyen-olyan elkészített húsokkal? Azok is aztán állnak jó darabig, még sincs semmi bajuk, sőt. Jót is tesz nekik a lógás. Fel is csigáztam most magam :D
Maradjunk annyiban, hogy ha valami romlott, az könnyen észrevehető.
2020. márc. 2. 23:59
4/22 anonim válasza:
Amíg el nem fogy. max. 5 nap
2020. márc. 3. 00:55
5/22 anonim válasza:
Ha soknak látom, lefagyasztom adagokban. Enni 4-5 napig is megeszem.
2020. márc. 3. 00:56
6/22 anonim válasza:
Olyanból csinálok csak sokat, amit le lehet fagyasztani. 2 napig eszem, a többit fagyasztom; pár hét múlva jól fog jönni.
2020. márc. 3. 01:38
7/22 anonim válasza:
Amíg el nem fogy, akár egy hétig is.
2020. márc. 3. 03:37
8/22 anonim válasza:
Max másnap, de mondjuk arra is ritkán van példa. Elég jól ki tudom számolni ennyit kell főznöm, így ritkán van maradék. A családban amúgy se eszik meg rajtam kívül senki más a másnapos etelt.
2020. márc. 3. 06:03
9/22 Béla211 válasza:
Én szoktam olyat főleg leveseknel abból nem tudok keveset csinálni kettonkre hogy lefagyasztom 3 4 nap után. És még írom datumozom azt a tudom hogy nincs időm főzni elő veszem. De ez így van sokszor pörköltet töltött káposztával is. Vagy átalakító 2 nap ha látom hogy unom és nem szívesen eszem már. Pl maradék húsból salátát csinálok. Vagy halból hal pastetomot és azt reggeli re is jó.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!