Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » A lekvárt, hogy lehet tartósit...

A lekvárt, hogy lehet tartósitani?

Figyelt kérdés

Mert eddig szinte minden évben megromlott az általunk eltett lekvár kinyitás után nem sokkal..

Pedig mindig tiszta kanállal nyúltunk bele és igy is pár hét alatt megpenészedett:( Mi a titka,hogy ne romoljon meg ilyen hamar kinyitás után? Előre is köszönöm a segitséget!


2010. júl. 23. 21:29
 1/8 anonim ***** válasza:
befőzési szalicil.
2010. júl. 23. 21:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim válasza:
Mi citromsavat és zseléfixet teszünk bele.
2010. júl. 23. 21:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:

A zseléfix nem tartósít,de zselatin van benne,ami sütéskor kiolvad a lekvárból,ha tésztába teszed.

Rendesen megkell főzni,és még forrón rakni az üvegekbe.Celofánnal lekötni, esetleg két celofán közé tartósítószert. Az üvegeket legaláb egy napra száraz dunsztba rakni.

2010. júl. 23. 21:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:

Szalicilt mi is raktunk bele,de volt,hogy úgyis megromlott:(Nem értem...

Most vettünk ilyet: [link] ebben van szorbinsav(tartositószer) igy talán nem fog megromlani a lekvár!

2010. júl. 23. 21:43
 5/8 A kérdező kommentje:

"Rendesen megkell főzni,és még forrón rakni az üvegekbe.Celofánnal lekötni, esetleg két celofán közé tartósítószert. Az üvegeket legaláb egy napra száraz dunsztba rakni."

Ugyanigy szoktuk mi is késziteni...=)

2010. júl. 23. 21:44
 6/8 anonim válasza:
Zseléfix kell bele, meg szalicil, és miután megfőzted belekell tölteni az üvegbe (üveg alá tegyél egy vastag kést,nehogy szétrobbanjon az üveg), bezárni az üveg száját, és fejjel lefelé fordítani, majd 5 percig úgy hagyni. Ez arra jó, hogy nem kerül az üvegbe levegő, így nem romlik meg a lekvár:)
2010. júl. 23. 22:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:

Ha van benne elég cukor, akkor az tartósítja mivel a cukor elvonja a vizet minden élő szervezettől akárcsak a só.


Ha egy lekvárba tartósítóanyag kell akkor az nem is igazi lekvár..


A lekvár cukorban felfőzőtt gyümölcs, és nem zseléfix meg szalicil meg a franc tudja mi..

2010. júl. 23. 23:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
Mi értelme van annak, ha 2 celofán közé tartósítószer van téve??????
2010. júl. 23. 23:37
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!