A lekvárt, hogy lehet tartósitani?
Mert eddig szinte minden évben megromlott az általunk eltett lekvár kinyitás után nem sokkal..
Pedig mindig tiszta kanállal nyúltunk bele és igy is pár hét alatt megpenészedett:( Mi a titka,hogy ne romoljon meg ilyen hamar kinyitás után? Előre is köszönöm a segitséget!
A zseléfix nem tartósít,de zselatin van benne,ami sütéskor kiolvad a lekvárból,ha tésztába teszed.
Rendesen megkell főzni,és még forrón rakni az üvegekbe.Celofánnal lekötni, esetleg két celofán közé tartósítószert. Az üvegeket legaláb egy napra száraz dunsztba rakni.
Szalicilt mi is raktunk bele,de volt,hogy úgyis megromlott:(Nem értem...
Most vettünk ilyet: [link] ebben van szorbinsav(tartositószer) igy talán nem fog megromlani a lekvár!
"Rendesen megkell főzni,és még forrón rakni az üvegekbe.Celofánnal lekötni, esetleg két celofán közé tartósítószert. Az üvegeket legaláb egy napra száraz dunsztba rakni."
Ugyanigy szoktuk mi is késziteni...=)
Ha van benne elég cukor, akkor az tartósítja mivel a cukor elvonja a vizet minden élő szervezettől akárcsak a só.
Ha egy lekvárba tartósítóanyag kell akkor az nem is igazi lekvár..
A lekvár cukorban felfőzőtt gyümölcs, és nem zseléfix meg szalicil meg a franc tudja mi..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!