Hogy érdemes sózni?
1. vagyok, persze ízlés szerint. :)
Csak néhány összetevőbe kell só, és akkor még nem annyira érződik, hogy mennyi... ilyenkor szokta a recept írni, hogy tudom is én, 4 ek só.
Szóval igen, recept és/vagy ízlés alapján.
Az utólag sózás érdekel? "Mire szórjak"...???
A pogácsa tetejét már nem kell sózni, ha a tésztában van elég. A tepertős elég sok sót felvesz, de a tetejére nem szoktam tenni.
#8: Akkor teszel rá sót és úgy eszed. Egyébként az eredeti kérdés nem erről szólt.
Az eredeti kérdésre válaszolva: Általában főtt ételekre, levesekre és zöldségekre szokás evés előtt sót tenni. Persze otthon már eleve sóval főzünk/sütünk, a sótlanul hagyás inkább az éttermek egy részére jellemző, így a vendég ízlésére tudják bízni a só adagolását. Ami még ezen kívül eszembe jut és sózni szokták, az a zsíros kenyér, a snack-ek, popcorn.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!