Milyen élelmiszereket nem jó főtten lefagyasztani?
Kezdő háziasszony vagyok. Arra rájöttem, hogy a lefagyasztott levesben a répa olyan "szivacsos" lett kiengedés után.
Mik azok, amiket megfőzve nem ajánlott fagyasztani, mert olvasztás után nem marad meg az eredeti állaga?
ezt nézd meg :))
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-..
A tészta meg a rizs valamilyen ételbe keverve jól tűrik a fagyasztást.
Viszont a krumplit, gombát sem jó fagyasztani, meg a tejfölös kajákat se.
Egyetértek az előttem szólókkal.
Inkább azt kérdezd meg, hogy mit és hogyan érdemes...
Húslevesben fagyasztottad a répát?
Én a húslevest lefagyasztom üresen, amikor előveszem, akkor gyorsan egy leveskockából készítek alaplevet és abban főzök frissen egy pár db répát és a levestésztát... összekeverem... így esszük meg. Így nem érzed, hogy fagyasztottat eszel.
Amikor pörköltet, valamilyen egyszerű ragut főzöl (pl. bolognai, édes-savanyú...) azt érdemes dupla adaggal készíteni, adagonként fagyasztani. Mindig van mihez nyúlni, ha nincs időd főzni. Mire kiolvasztod, addig elkészül a tészta vagy a rizs is hozzá.
Remélem, segítettem... én sem vagyok még régi motoros, de lassan bele lehet jönni:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!