Hogyan mentsem meg a padlizsánt?
A következő a helyzet. Rettentően amatőr vagyok a konyhában. Gondoltam készítek padlizsán krémet. Megsütöttem a padlizsánt. Azt hittem már jó, mert besötétedett a héja és elkezdett ráncosodni. Hagytam kihűlni és megpucoltam, de sehogysem sikerült összeaprítani vagy zúzni (ha jól sejtem nem sült meg eléggé). Úgy voltam vele, hogy rajtam aztán nem fog ki, megfűszereztem, öntöttem rá egy kis joghurtot és megpróbáltam lezúzni a botmixerrel. Hát azon kívül, hogy nyakig összecsapkodott, nem sikerült sokat javítani az állagán. Most van egy szörnyen nagy darabos, joghurtos, túlfokhagymázott félig sült padlizsános cuccom.
Ti mit kezdenétek vele?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Nyomasd át húsdarálón, annak nincsenek mennyiségi korlátai, mert ahogy darálod úgy adagolod, és nem is csapokdsz vele össze semmit.
Utána felhasználható salátákhoz, rilettekhez, rakott ételekhez.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Rakd bele turmixba, hígítsd tejjel, vízzel, aztán idd meg, persze ez már itt késő válasz.
Élsz még? :)))
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
1 fej apróra vágott vöröshagymát, kevés olajban dinsztelj meg. Keverd össze a padlizsános joghurttal, reszelt sajttal és kend rá pirítós kenyérszeletekre. A tetejét rakd meg szeletelt paradicsommal, szórj rá még sajtot és süsd meg sütőben, amíg szépen megpirul.
Fincsi melegszendvics lesz belőle!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Ne padlizsánkrémként edd, hanem török padlizsánsalátaként. Sezrintem kb. ugyanilyen darabos!
Megsütöttem melegszendvicsre, ahogy írták és úgy egész jó lett. Holnap reggelire megeszem a másik felét is. Ma vacsorára sárgaborsót főzök. Ha elrontom lehet jön egy új kérdés. XD XD
Köszönöm a válaszokat.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!