Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hol találok fondu (fondü)...

Hol találok fondu (fondü) recepteket?

Figyelt kérdés
Mien csoki valo stb.
2010. júl. 21. 22:52
 1/6 anonim ***** válasza:

[link]


google a barátod...

2010. júl. 21. 23:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:
Most vesztem vele össze:S
2010. júl. 21. 23:54
 3/6 anonim ***** válasza:
2010. júl. 22. 07:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
fondu.lap.hu
2010. júl. 22. 07:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:

Svájci fondue - ezt az egyet kipróbáltam, jó (és majd bemásolok még egyet)


300 g Gruyére sajt

200 g ementáli sajt

3 csapott teáskanál étkezési keményítő

1-2 gerezd fokhagyma

1 rozmaringág

150 ml rozé

2 ek cseresznyepálinka


A sajtot lereszeljük, fokhagymát megtisztítjuk, rozmaringot leöblítjük, leitatjuk, leveleit a szárról letépkedjük, finomra felaprítjuk. Egy edényben összekeverjük a sajtot, rozmaringot és a keményítőt, hozzáadjuk a bort és kevergetve felforraljuk, míg egyenletes masszát kapunk. A cseresznyepálinkát a végén adjuk hozzá.



Bazsalikomos fondue


200 g mozzarella sajt

40 dkg tejszínes ömlesztett sajt

1.5 dl fehérbor

3 gerezd fokhagyma

1 dkg pesto


A mozzarellát kockákra vágjuk Bort a kockákra vágott fokhagymával felforraljuk, beletesszük a sajtot és addig keverjük, míg felforr és a sajt felolvad. Ekkor adjuk hozzá a sajtkrémet, majd mikor átmelegedett, a pestót, 10 percig főzzük. A masszát fondue edénybe töltjük, asztali melegítőn, forrón tálaljuk.



Mozzarella fondue


250 g mozzarella sajt

1 csomó bazsalikom

fél dl tej

30 dkg tejszínes ömlesztett sajt

1 dl fehérbor

2 csapott evőkanál étkezési keményítő

2 gerezd fokhagyma


A mozzarellát kockákra vágjuk. A bazsalikomot finomra vagdaljuk. A tejet, a mozzarellát és az ömlesztett sajtot edénybe tesszük, kevergetés közben felolvasztjuk, forraljuk. A keményítőt a borban elkeverjük és a masszába forgatjuk. Fokhagymát beleaprítjuk, a bazsalikomot és a sajtmasszába forgatjuk. Az elkészült fondue-t fonduetálba öntjük és asztali melegítőn, forrón tálaljuk.


Fondue finom fűszerekkel


5 dkg vaj

25 dkg köményes reszelt Pannónia sajt

8 dkg vöröshagyma

2 dl fehérbor

25 dkg gomba

őrölt bors, só

1 csokor zöldpetrezselyem

2 dkg liszt

2 dl tejszín


Egy serpenyőben vajat olvasztunk és beletesszük a finomra vágott vöröshagymát. Üvegesre pirítjuk, ezután hozzáadjuk a megtisztított, megmosott és vékonyra szeletelt gombát. Erős tűzön megpirítjuk. Sóval, őrölt bors-sal, apróra vágott zöldpetrezselyemmel fűszerezzük. Amikor a gomba megpirult, a liszttel meghintjük, elkever-jük, rövid ideig tovább sütjük, majd hozzáöntjük a tejszínt. Simára, sűrű mártássá keverjük. Amikor felforrt, beletesszük a köményes reszelt sajtot és beleöntjük a bort. Mérsékelt tűzön addig főzzük, amíg a sajt megolvad. Áttörjük, beleöntjük a fondü edénybe, és folyamatosan melegítve tálaljuk. A mártogatáshoz kis kockákra vágott friss francia kenyeret kínálunk.


Sajtfondue


30 dkg hagyományos trapista sajt

30 dkg ementáli (nagy lyukú)

10 dkg füstölt sajt

2 dl fehér bor

sok színes feldarabolt zöldség és bagette


A sajtokat feldaraboljuk, a borral gázon lassan felmelegítjük, folyamatosan keverve. Ezután a mécsesre tesszük és villára szúrva mártogatjuk a zöldségeket és a bagette-et.

2010. júl. 22. 11:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
Ja, bocs, nem láttam, hogy csoki. Akkor nem másolok még egyet, és sajna nem is tudok receptet.
2010. júl. 22. 11:37
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!