Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Aludttej a kályha peremén...

Aludttej a kályha peremén altatva?

Figyelt kérdés
Házi nyers tejből próbáltam aludtejet késziteni, egy bögre tejet odatettem a kályha peremére. Nem lett belőle aludttej, a legalja besűrösödött, a többi része olyan folyékony lett, mint a viz. Hány fokos hőmérsékleten alszik meg a legjobban a tej?

2020. jan. 9. 19:31
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
szobahőmérséklet elég. ha kivált a savó(az a víz, ami a tetején van) akkor az már lassan túró.
2020. jan. 9. 19:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
61%

Nem kell meleg neki, csak inkább jó hűvös helyiség.

De lehet hogy az is jó amit te csináltál, mert a savó az kiválik belőle.

2020. jan. 9. 19:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem, hogy neked hogy lett a tetején a savó, amikor az az alján van minden esetben. Na, mindegy!

Én a konyhapulton altatom a házi tejet, nagyjából 20 fokon. (ennyi van a lakásban)De akkor megalszik ha több, vagy kevesebb a hőmérséklet, viszont a kályha felejtős, mert valóban túrót csinálsz belőle.

2020. jan. 10. 11:22
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!