Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Milyen ételekbe, milyen...

Fenrichné Julcsi kérdése:

Milyen ételekbe, milyen fűszernövényeket lehet használni? Pl. Bazsalikomot, kakukkfüvet, rozmaringot, koriander levelet, zsályát, oregánót, milyen ételekhez lehet használni?

Figyelt kérdés

2020. jan. 2. 10:34
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Bazsalikom és oregánót paradicsomos ételekbe/szószokba


Kakukkfűvet és rozmaringot sültekhez


Zsályát krémlevesekbe


A koriandert keleti ételekhez használom, pl. indiai, viszont a mexikói konyhában is használják pl. faitas-ba.


De ez nem törvényszerű, tehát egyéni preferencián is múlhat, hogy mit mibe teszel. Pl. halra, pizzára mindegyik mehet mértékkel.

2020. jan. 2. 10:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Ha a konkrét füszerekre rákeresel a neten, akkor megtudod, hogy mire szokás általában használni.

Viszont ez nem kötelezö, bármelyik füszet használhatod tetszés szerinti ételekbe saját ízlésed szerint.

KEzdetben ajánlott a hagyományos módonprobálkozni velük (és egyszerre mindig picit tenni az ételekbe, és fokozatosan emelni, ha nem elég ízes), így megismered az ízét-illatát és utána bátrabban tudsz máshol is kisérletezni velük.

2020. jan. 2. 11:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
68%
Bármibe lehet bármit.
2020. jan. 2. 11:22
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!