Milyen ételekbe, milyen fűszernövényeket lehet használni? Pl. Bazsalikomot, kakukkfüvet, rozmaringot, koriander levelet, zsályát, oregánót, milyen ételekhez lehet használni?
Bazsalikom és oregánót paradicsomos ételekbe/szószokba
Kakukkfűvet és rozmaringot sültekhez
Zsályát krémlevesekbe
A koriandert keleti ételekhez használom, pl. indiai, viszont a mexikói konyhában is használják pl. faitas-ba.
De ez nem törvényszerű, tehát egyéni preferencián is múlhat, hogy mit mibe teszel. Pl. halra, pizzára mindegyik mehet mértékkel.
Ha a konkrét füszerekre rákeresel a neten, akkor megtudod, hogy mire szokás általában használni.
Viszont ez nem kötelezö, bármelyik füszet használhatod tetszés szerinti ételekbe saját ízlésed szerint.
KEzdetben ajánlott a hagyományos módonprobálkozni velük (és egyszerre mindig picit tenni az ételekbe, és fokozatosan emelni, ha nem elég ízes), így megismered az ízét-illatát és utána bátrabban tudsz máshol is kisérletezni velük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!