Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mit lehet kezdeni a rengeteg...

Mit lehet kezdeni a rengeteg csoki mikulással? Hogyan csinálhatnék belőlük csokikrémet?

Figyelt kérdés
2007. dec. 11. 10:04
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Én a mikróban szoktam (kis hőfokon, apránként, rövid időkre) felolvasztani, nagyon finom máz lesz belőle önmagában is pl kuglófra, túrós kalácsra. Gőz fölött is lehet olvasztani. Vagy összetörve püspökkenyérbe, muffinba nagyon finom. Jó étvágyat!
2007. dec. 11. 11:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Ha inni szeretnéd, akkor simán a tejben olvaszd fel. Jókora mennyiségű csoki kell, de sokkal finomabb lesz a kakaónál.


Ha pl. profiterolhoz, akkor olvaszd fel a csokit, majd kevés tejszínnel keverd el, hogy ne szilárduljon meg. Verjél fel tejszínt, s ha már kemény, fakanállal óvatosan forgasd bele a csokit. Ezt a krémet töltsd be a tésztába, és utána forgasd is bele, s szórd meg csokireszelékel. Belülre tölthetsz simán édestejszínhabot. Tedd a hűtőbe, mert ennek hidegben kell lennie, s csak tálalásnál vedd ki.


Ha vajas krémre gondolsz, fogalmam sincs, azt kakaóporból csinálom.

2007. dec. 12. 14:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

én a csokimikulást lereszeltem és muffint csináltam belőle:) nagyon finom lett az egész család imádta:)

de szerintem ugyanúgy kell eljárni mint a "rendes" csokival, de találtam egy madnulás csokikrém receptet is a mindmegettén:

Mandulás csokikrém

Hozzávalók 4 személyre:

3 tojás

3 dkg vaj

3 dkg liszt

1,5 dl tej

3 dkg étcsokoládé

7 dkg tejcsokoládé

4 dkg mandulaforgács

4 dkg cukor

vaj és cukor a formához

A díszítéshez:

2 evőkanál cukor

2 evőkanál mandula


Előkészítés: A tojásokat kettéválasztjuk. A vajat kissé megmelegítjük, és összedolgozzuk a liszttel.


Elkészítés: A tejet felforraljuk, beletördeljük a csokoládékat, és felolvasztjuk. Kisebb adagokban a lisztes vajat is belekeverjük, és egy percig rotyogtatjuk. Közben állandóan kevergetjük. A masszát tálba öntjük, és habverővel beledolgozzuk a tojássárgájákat. Hagyjuk kihűlni. A mandulaforgácsot zsiradék nélkül világosra pirítjuk egy serpenyőben, majd azonnal a masszába keverjük. A tojásfehérjét a cukorral és egy csipet sóval krémesre keverjük, először egyharmadát, majd a többit is a hideg krémbe forgatjuk. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Kivajazunk, és cukorral beszórunk négy kisebb tűzálló formát, és beletöltjük a masszát. Tepsibe forró vizet töltünk, beleállítjuk a formákat (kb. kétharmadukig érjen a víz), és a sütőben kb. 35 percig sütjük. Közben a díszítéshez a cukrot egy serpenyőben 2-3 evőkanál vízzel megolvasztjuk. Amikor elkezd karamellizálódni, beleszórjuk az egész mandulákat. Kissé megpirítjuk, majd alufóliára szedjük. A maradék karamellt vékony sugárban, villával az alufóliára csorgatjuk, hagyjuk megszáradni. Amikor a krémes elkészült, a tetejére tesszük, és azonnal fogyasztjuk.

2008. jan. 23. 23:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszi a receptet.Nagyon jónak találom!Ki is fogom próbálni.
2008. jan. 24. 18:52

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!