Mit lehet kezdeni a rengeteg csoki mikulással? Hogyan csinálhatnék belőlük csokikrémet?
Ha inni szeretnéd, akkor simán a tejben olvaszd fel. Jókora mennyiségű csoki kell, de sokkal finomabb lesz a kakaónál.
Ha pl. profiterolhoz, akkor olvaszd fel a csokit, majd kevés tejszínnel keverd el, hogy ne szilárduljon meg. Verjél fel tejszínt, s ha már kemény, fakanállal óvatosan forgasd bele a csokit. Ezt a krémet töltsd be a tésztába, és utána forgasd is bele, s szórd meg csokireszelékel. Belülre tölthetsz simán édestejszínhabot. Tedd a hűtőbe, mert ennek hidegben kell lennie, s csak tálalásnál vedd ki.
Ha vajas krémre gondolsz, fogalmam sincs, azt kakaóporból csinálom.
én a csokimikulást lereszeltem és muffint csináltam belőle:) nagyon finom lett az egész család imádta:)
de szerintem ugyanúgy kell eljárni mint a "rendes" csokival, de találtam egy madnulás csokikrém receptet is a mindmegettén:
Mandulás csokikrém
Hozzávalók 4 személyre:
3 tojás
3 dkg vaj
3 dkg liszt
1,5 dl tej
3 dkg étcsokoládé
7 dkg tejcsokoládé
4 dkg mandulaforgács
4 dkg cukor
vaj és cukor a formához
A díszítéshez:
2 evőkanál cukor
2 evőkanál mandula
Előkészítés: A tojásokat kettéválasztjuk. A vajat kissé megmelegítjük, és összedolgozzuk a liszttel.
Elkészítés: A tejet felforraljuk, beletördeljük a csokoládékat, és felolvasztjuk. Kisebb adagokban a lisztes vajat is belekeverjük, és egy percig rotyogtatjuk. Közben állandóan kevergetjük. A masszát tálba öntjük, és habverővel beledolgozzuk a tojássárgájákat. Hagyjuk kihűlni. A mandulaforgácsot zsiradék nélkül világosra pirítjuk egy serpenyőben, majd azonnal a masszába keverjük. A tojásfehérjét a cukorral és egy csipet sóval krémesre keverjük, először egyharmadát, majd a többit is a hideg krémbe forgatjuk. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Kivajazunk, és cukorral beszórunk négy kisebb tűzálló formát, és beletöltjük a masszát. Tepsibe forró vizet töltünk, beleállítjuk a formákat (kb. kétharmadukig érjen a víz), és a sütőben kb. 35 percig sütjük. Közben a díszítéshez a cukrot egy serpenyőben 2-3 evőkanál vízzel megolvasztjuk. Amikor elkezd karamellizálódni, beleszórjuk az egész mandulákat. Kissé megpirítjuk, majd alufóliára szedjük. A maradék karamellt vékony sugárban, villával az alufóliára csorgatjuk, hagyjuk megszáradni. Amikor a krémes elkészült, a tetejére tesszük, és azonnal fogyasztjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!