Szendvics csomagolasához fenntarthatóbb a sütőpapír, mint a celofán vagy az alufólia?
Sajnos nem jobb. A sütőpapír nem egyszerű papír, hiszen arra ráragadna az étel, átázna, stb. Ezért valamilyen anyaggal (általában szilikonnal) kezelik a vékony réteget. Környezetvédelmi szempontból sajnos nem jó, ezért létezik mosható, újra használható sütő lap erre a célra.
A felsorolt ötletek mind jobbak. Ha egy doboznak nem tudsz helyet szorítani, a fent felsoroltakon kívül vannak rugalmas falú, szilikon dobozok, melyek igazodnak a táskában a helyhez, és üresen teljesen összelapíthatók. Olyan ételekhez, amit fóliába csomagolva vinnél, nagyon praktikus és évekig használható. Ugyanez kapható simítózáras, mosogatható zacskó formában is. Ikeában lehet kapni mostanában, de Kínából is megrendelheted olcsón.
Nem. Viszont vannak kifejezetten szendvicses zacskók, amiket lehet használni jó ideig.
És mielőtt megkapnám, hogy "DEAZMŰANYAGMIONDMEGHALUNK!!!": Ezért jó, hogy többször használható. Évente, félévente egy műanyag zacskó a megfelelő helyre kidobva az ég világon semmi problémát nem fog okozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!