Tuti grillezési ötletek? Most lesz a héten összerakva az első kerti grillem.
Én tegnap is grilleztem, és holnap is fogok:) brikettet használok a faszén helyett, mert: a brikett lassabban gyullad meg ugyan, de tovább izzik. A faszén hamar leég. Én nem használok semmilyen gyújtófolyadékot, hanem alulra brikett, rá újságpapír, gyújtós, felülre pár brikett,és ahogy ég le, úgy a többi brikett. Alaposan le kell égnie,én igazából minimum 30 perc után kezdem el sütni a dolgokat: nagy a hőérték,és a külseje megéghet, a belseje nyers maradhat a dolgoknak. Tegnap pl. baconba tekert májat csináltam: a rács egyik oldalára raktam alufóliát. Ott kezdtem a máj és a zöldségek sütését (inkább csak párolódott), és aztán raktam a rács másik oldalára grilleződni. Ha láng van, azt oltsd be, csak parázs legyen. Mi olyan vízpermetezőt használunk (mint a clin-es flakon).Lehet úgy is, hogy másik fóliával lefeded kis időre a zöldséget: akkor is párolódik.
Hát, részemről ennyi. Van még sok minden praktika, de majd biztos írnak mások is. Ez csak az én tapasztalatom, mindenki másképp csinálja: kinek mi jön be.
Egy szóval nem írtam,hogy vendégeket várok.:)
Köszi az eddigi válaszokat várok még (pl.: takarítással kapcsolatos ötleteket is)!
Nagy tűzre ne tegyél semmit, mert csak megég. Várd meg, míg szép parázs lesz.
Húsnak legjobb a sertéstarja, jó zsíros, szépen lesül. A pácnál arra figyelj, hogy mindig legyen valami savas hozzávaló (pl. mustár, ecet, stb.), a pácban legalább fél-1 napot álljon, és sózni csak közvetlenül a sütés előtt szabad, különben kemény lehet a husi.
A parázsba dobhatsz alufóliába csomagolt krumplikat héjastul, szépen meg fognak sülni.
Takarításhoz hideg zsíroldót ajánlok, azzal pillanatok alatt lejön a ráégett, zsíros cucc.
Ja, és a legfontosabb, hogy mindig legyen kéznél sör, vagy vörösbor! Ezt ihatod is, de ha véletlenül leesik egy husi a parázsba, csak le kell vele löttyinteni, és mehet is vissza a rácsra. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!