Ti a nagy dobozos tejfolt osszekeveritek, ha felnyitjatok vagy siman kanalaztok belole?
Mindig összekeverem villával, mert elvileg a "víz" az tejsavó rajta, ami az egyik legegészségesebb része.
Kenni és ételt locsolni is könnyebb összekeverve, mint egy viszonylag összeálló tömbbel.
Én felhasználás előtt mindig alaposan összekeverem, mert a krémes állag könnyebben feldolgozható, illetve jóval bevonóképesebb. Én soha nem szoktam leönteni a savót róla. (Ugyanis ha belekeverem a tejfölbe, az állaga jóval krémesebb lesz.)
(Külön info: A tejsavó 93-94%-ban vizet tartalmaz, a maradék pár százalékot a tej jellegéből származó laktóz, oldható proteinek, ásványi sók, tejsav és zsírok teszik ki. Ezeken a fő összetevőkön kívül még tartalmaz citromsavat, nem proteinben lévő nitrogén komponenseket és B típusú vitaminokat, valamint lakto-, immunglobulint és albumit. - Szóval szerintem kár volna egy ilyen anyagot kiönteni a lefolyóba.)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!