Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Ha túrót kell ennem majdnem...

Ha túrót kell ennem majdnem napi szinten egy jódarabig, milyen változatban készíthetem el hogy ne legyen unalmas és ne utáljam meg?

Figyelt kérdés
Porcukroztam már, körözöttként is ettem, de sajnos ennyi jut eszembe. Palacsintába is raktam. Van más ötletetek?
2019. júl. 21. 17:34
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
91%
Ugyan milyen diéta az, amiben túrót kell enni mindennap?
2019. júl. 22. 13:54
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem úgy is finom, ha apróra felkockázol pár újhagymát és ha szereted mellé kovászos/ecetes uborkát, belekevered a túróba, egy fél kanál tejföl, só, feketebors, fehérbors, nagyon szeretem pirítósra kedve. Más zöldségekkel is megcsinálhatod, hogy más ízvilágot kapj, simán csak kaporral is finom. Töltelékként is finom tud lenni, más dolgokkal összekeverve, töltött gombához, csirkéhez például (egy példa, összekevered a túrót sajttal és picit előpárolt spenóttal és azt teszed be töltelékként, ezt a sütőben szoktam megcsinálni). Én nem szeretem az édeset, de édesen is ezerféleképpen meg lehet csinálni, a legtöbb gyümölccsel variálható.
2019. júl. 22. 15:17
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
2019. júl. 22. 16:33
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Spenótos-túrós lasagne

Hozzávalók

4 főre

1 doboz durum lasagne tészta

margarin

40 dkg mirelit spenót

40 dkg túró

2 gerezd fokhagyma

2 dl tejszín

20 dkg sajt

A tésztalapokat a jénai aljára rakjuk, a tetejére vajat rakunk, a spenótot kiolvasztjuk, fokhagymát rakunk bele, összekeverjük túróval. Borsozzuk, sózzuk. A spenótos-túrós töltelék egy részét a tésztára halmozzuk, a tetejére vajat rakunk, majd megint tésztát,vajat, tölteléket, ameddig a hozzávalók el nem fogynak. A tészta tetejére vajat rakunk, majd leöntjük tejszínnel és reszelünk rá sajtot.

Lefedve 35 percig sütjük.

2019. júl. 22. 16:35
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
2019. júl. 22. 16:37
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Tejfölös- hagymás túrógaluska

Hozzávalók

2 adag főétel vagy 4 adag köret

50 dkg tehéntúró (félzsíros)

40 dkg finomliszt

2 db tojás

2 fej vöröshagyma

2 evőkanál zsír (8 dkg füstölt szalonna)

2 gerezd fokhagyma

3.5 dl tejföl (20%-os)

só ízlés szerint

bors ízlés szerint (frissen őrölt)

Elkészítés

A túrót áttörjük.

Az egyik felét összekeverjük a liszttel, tojásokkal, 1 csapott ek sóval,másfél dl vízzel. Egy kicsit keményebb galuskatésztát fogunk kapni. Lobogó,sós vízben szokásos módon kifőzzük.

A kész galuskát leszűrjük, majd leöblitjük.

A sütőt előmelegitjük /alsó-felső sütés 190 fok. A hagymát apró kockára vágjuk,a felhevített zsíron vagy a szalonna zsírján aranybarnára pirítjuk.

Összeforgatjuk a galuskával, ha szükséges sózzuk.

Hőálló tálba tesszük, a tetejét megszórjuk a maradék túróval, rálocsoljuk a zúzott fokhagymával elkevert tejfölt, frissen őrölt borssal ízesitjük.

A sütőben aranyszínűre pirítjuk.

2Tejfölös- hagymás túrógaluska

Hozzávalók

2 adag főétel vagy 4 adag köret

50 dkg tehéntúró (félzsíros)

40 dkg finomliszt

2 db tojás

2 fej vöröshagyma

2 evőkanál zsír (8 dkg füstölt szalonna)

2 gerezd fokhagyma

3.5 dl tejföl (20%-os)

só ízlés szerint

bors ízlés szerint (frissen őrölt)

Elkészítés

A túrót áttörjük.

Az egyik felét összekeverjük a liszttel, tojásokkal, 1 csapott ek sóval,másfél dl vízzel. Egy kicsit keményebb galuskatésztát fogunk kapni. Lobogó,sós vízben szokásos módon kifőzzük.

A kész galuskát leszűrjük, majd leöblitjük.

A sütőt előmelegitjük /alsó-felső sütés 190 fok. A hagymát apró kockára vágjuk,a felhevített zsíron vagy a szalonna zsírján aranybarnára pirítjuk.

Összeforgatjuk a galuskával, ha szükséges sózzuk.

Hőálló tálba tesszük, a tetejét megszórjuk a maradék túróval, rálocsoljuk a zúzott fokhagymával elkevert tejfölt, frissen őrölt borssal ízesitjük.

200 C°-os sütőben aranyszínűre pirítjuk.

2019. júl. 22. 16:41
 17/20 anonim ***** válasza:
77%

Tehéntúrós puliszka

Hozzávalók / 2 adag

125 g kukoricadara

500 ml víz

1 ek vaj

100 g füstölt szalonna

400 g tehéntúró

200 g tejföl

só ízlés szerint

Elkészítés

A vizet kb. 1 tk sóval és a vajjal, langyosra melegítjük, majd állandóan kavarva beleöntjük a kukoricadarát. Állandó kavarás mellett felfőzzük, majd lefedve közepes hőmérsékleten, közbe meg-megkevergetve kb. 30-40 perc alatt sűrűre főzzük.

A szalonnát apró kockákra vágjuk, egy serpenyőben kiolvasztjuk. A túrót elmorzsoljuk, sóval ízesítjük.

Egy edény alját megszórjuk túróval. A kiolvasztott zsírban megmártott kanállal 1-2 kanál puliszkát rakunk a tálba, meglocsoljuk kevés zsírral, és elsimítjuk, megszórjuk túróval. Tovább rétegezzük, míg a hozzávalók elfogynak. Meglocsoljuk tejföllel. Megszórjuk a kiolvasztott szalonnakockákkal.

Forró sütőben átmelegítjük.

2019. júl. 22. 16:43
 18/20 anonim ***** válasza:
2019. júl. 22. 16:45
 19/20 anonim ***** válasza:
21%
A túróval csak annyit érsz el, hogy fokozod a gyulladásos folyamatokat a szervezetekben. Orvos javasolta ezt a hülyeséget? Ha igen, keress másikat.
2019. júl. 22. 19:18
 20/20 anonim ***** válasza:
*szervezetedben
2019. júl. 22. 19:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!