Svéd uborkasalátát tett már el valaki? Ha túl erős az ecetes lé, az majd állás közben fog kicsit gyengülni?
Persze lehet alakítani a recepten ízlés szerint, de én most csináltam először, és mindenből az előírt mennyiséget mértem ki.
A recept ugyanannyi ecetet ír, mint vizet.
Ezt frissen erősnek találtam, de az első adagot eltettem így.
Mi a tapasztalat, később másabb lesz az összeéréstől?
Nem lett ehetetlen, sőt nagyon finom.
De olyan írjon már legyen kedves, aki csinált is már életében, nem csak tippelget.
Ha a svéd ecetre vonatkozik a recept, akkor nincs gond. ott ugyanis az 5%-os ecet a megszokott.
Valószínüleg ezért nem stimmel a recept, amit használsz.
Az eltett savanyúságoknál az ecetes íz erösödni szokott, gyöngülni nem.
ElfogadNÁM, ha tapasztalatból írna bárki is, de itt nem erről van szó.
Valamint volt benne kérdés is.
Közben ráírtam messengeren az egyetlen emberre, akiről tudom, hogy csinált már, ő is azt írta, hogy másabb lesz, ne aggódjak.
Jogos, rosszul emlékeztem, úgy csináltam meg, hogy 6 dl víz, 4 dl ecet.
10%-os ecet.
Csakhogy korábban kb 2 evőkanálnyit raktam bele, ezért ezt sokallottam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!