Romlott füstölt kolbász?
Figyelt kérdés
Füstölt kolbász volt, nem bolti. Eddig nem volt baja, viszont tegnap utaztattam együtt fél napot 2 szelet kenyérrel, estére hűtőbe tettem. Most bontottam ki hogy megeszem, de nagyon fura íze volt a kolbásznak. Nem savanyú, csak fura. Egy kb. 5 centis darabot még így is lenyomtam a torkomon, mert először fel sem tűnt. Vagy lehet hogy a kenyér miatti együtt tárolás volt az oka?2019. jún. 21. 17:17
1/3 A kérdező kommentje:
Egyébként egy ételhordóban volt, szal gondolom az is baja lehetett hogy nem szellőzött. :D Nagyon nem akarok viszont hányni, vagy kórházba kerülni. Szerintetek mikor jön ki a tünet és mi bajom lehet?
2019. jún. 21. 17:21
2/3 anonim válasza:
Igyål rá sok vizet egyėl cserkót .
3/3 anonim válasza:
A romlott füstölt kolbász nagyon veszélyes!
Gyakorlatilag a nem megfelelő előkészítés és az elégtelen füstölés okozza, hogy megromlik.
Ennyitől amit leírtál egy füstölt kolbásznak nem szabadna megromlania.
Nem akarlak ijesztgetni, de most azért jobb félni mint megijedni!
"A botulizmus tünete, ha pár nappal az étel elfogyasztása után az ember levertnek érzi magát, izzad, izomfájdalmai, hasi panaszai vannak, látási zavart, szájszárazságot, nyelési és hangképzési zavart, rekedtséget, esetleg bénulásos tüneteket tapasztal. Ilyen esetekben azonnal orvoshoz kell fordulni, és jelezni kell, hogy a beteg házi disznóvágásból származó terméket evett."
Részletek: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!