Miért lehet többet kérni a magyar eperért, mint a görögért?
Ha a polcon van, senkit nem érdekel, hogy honnan van. Legalábbis nem lehet utána járni.
6-os, tudom, Te felismered...sokra mész vele :D
Sose vettem epret, megtermelem magamnak.
Mondjuk idén semmi nem lesz: átültettem az ősszel és nem erősödött meg, erre a száraz tavasz is rátett egy lapáttal.
De azért se veszek.
Csak ámulok, hogy miért 3-4-szeres az árkülönbség.
Az már csak hab a tortán, hogy ipari méretekben "hamisítják" az eper származását.
(ahogy valaki linkelte)
Pl paradicsomnál is a bolti és házi íze összehasonlíthatatlan.
A piacit színre, méretre, formára és tárolhatóságra nemesített fajtákból termesztik.
A kiskerti fajták sokkal változatosabbak és általában ízesebb, de rosszabbul tárolhatóak.
A kertben termesztett "piaci fajta" ugyanolyan szar vízízű, mint a boltban.
#11
Neked valami bajod van, hogy röhögsz itt a semmin, mint egy idióta?
Igen, sokra megyek vele, mert nem veszem és eszem a drága, ízetlen szart, veled ellentétben!
Egyszerű!
Mert nem kényszerérett és finomabb az íze.
Nem olyan bonyolult ez.
Hogy tud olcsóbb lenni a görög műeper vagy az a hollnad paradicsom, ami felpattan a földről? Mint a billiárd golyó olyan egyformák. Nem is látott földet soha mert táptalajon meg vatta között nőtt föl, megehetetlen.
A válasz egyszerű: mert állami támogatás van mögötte, azért.
Kit érdekel a magyar termelő meg a magyar gazda? Ma azért jár pénz hogy ne tessék földet művelni. A legtöbb vásárló pedig ösztönösen az olcsóbbat fogja megvenni, mert sokan azt se tudják hogy a kevés pénzüket hogy osszák el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!