Évszaktól függetlenül, bárhol vásárolt étkezési almák számomra mind olyan ízűek, mintha a küszöböt rágnám. Ízetlen, lé nélküli, felfújt szivacsdarabok. Egyébként érződik a súlyukon is, hogy a térfogatukhoz képest nincs meg bennük a megfelelő súly. Nincs bennük lé. Kívülről szépen, mert ma látszat az fontos, de a tartalom egy nagy nulla. Szerintem azt sem lehet mondani, hogy azért ilyen satnyák, mert télen a hűtőházakban elvesztették a létartalmukat. Ugyanis, a nyáron vásárolt almák is mind ilyen szárazak. Ma is léteznek finom, lédús almák, mert az egyik kertszomszédunk amikor adott pár szemet, azok például finomak, igazi, régi lédús ízűek voltak. El sem hiszem, hogy ilyen szivacsdarabokból milyen almalevet tudnak előállítani az üzemek. Tud erre a kérdésre valaki logikus, megalapozott választ adni? A normális válaszokat előre is köszönöm!
#alma#almafajták#lé nélküli étkezési alma#száraz alma#miért szárazak a mai almák#magyar alma#étkezési alma
2019. ápr. 6. 10:24
1/10 anonim válasza:
Mert erre nemesítették őket. A nagyüzemi étkezési almánál fontos h mutatós és jól tárolható legyen, ezért nem lehet lédús igazán (a lének való léalma is más) . Nem említetted de figyeld meg h a héjja is más, viaszosabb, vastagabb. Váásrolj kistermelőtől piacon, vagy a szomszdtól.
2019. ápr. 6. 10:44
2/10 anonim válasza:
Szerintem mindegyikből elég sok lé jön ki ezért is raknak mindenféle gyümölcsléhez almát is. De tegnap pont egy pennys braeburn almánál tűnt fel hogy rengeteg lé jött ki belőle.
2019. ápr. 6. 10:50
3/10 anonim válasza:
Régenmindenjobbvót
2019. ápr. 6. 11:19
4/10 anonim válasza:
Nem tudom hol vásárolsz, de egy normális zöldségesnél van vagy 5-6 féle alma is, ami közül lehet, hogy mindegyiket másra szánnak. Ahova én járok, ott 6 fajta biztosan van, és mindegyik más.
A megfelelőt kell vásárolni.
Ha ilyen Tesco és társaiban vásárolsz, ott normálisat nem is fogsz találni, csak olyat, amilyet az első hozzászóló írt: olyat, aminek a hosszú tárolhatóság a lényeg. És hosszan eltárolni csak olyan dolgokat lehet, amiben kevesebb a lé.
2019. ápr. 6. 13:41
5/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Több helyen is vásároltam már: multiban, egy helyi magyar élelmiszerüzletben, piacon stb., de mindenhol ugyanaz a száraz, silány almák kaphatóak. Lehet, hogy maradi vagyok, de kb. 20 évvel ezelőtt mikor még léteztek gyümölcsösök az országban és volt "szedd magad" lehetőség, akkor olyan finom, lédús, ízletes almákat lehetett szedni, hogy öröm volt beleharapni. 3-4 ládával vettünk télire, és az egész telet a spejzben, műanyag ládánkban vészelték át. Ládánként kb. 3-4 szem ment csak tönkre a tél végére/tavasz kezdetére. Ezek a mai almák 3 napot nem bírnak ki, mert a vásárlás után rögtön rohadni kezdenek. Mindegy. Szerintem ma már az almák is fel vannak fújva, el vannak "fajulva", mint sok minden más. Pl.: a kenyérnek csúfolt ízesítőkkel telenyomott, lisztet, kovászt nem tartalmazó bodagok.
2019. ápr. 6. 17:31
6/10 anonim válasza:
Ma is van lehetőség gyümölcsöt szedni nyaranta/ősszel. Elmész valahova egy napra almaszedésre, és amit leszedsz megveszed a gazdától. Hidd el, sokan még örülnek is annak, hogy megveszed, amit leszedsz. Csak ahhoz tenni kéne és el kéne menni szedni, és lesz saját tartalékod.
Vagy ha van kerted, ültetsz magadnak egy fát.
2019. ápr. 7. 13:23
7/10 A kérdező kommentje:
Az ilyen 3 nap alatt megrohadó almákért még 2 Ft is sok. Akkor máshogy mondom. Hol lehet venni olyan kenyeret, amelyet 1 hétig meg lehet enni? Sehol. Pedig volt idő, mikor ez a dolog teljesen természetes volt.
2019. ápr. 8. 01:06
8/10 anonim válasza:
Süss magadnak kenyeret, ültess magadnak almafát.
Én szoktam kenyeret sütni. Ha nem is 1 hétig, de 4 napig simán finom, puha, friss.
Nagyüzemi gyártóktól ne várj friss érzetű kaját.
2019. ápr. 8. 20:22
9/10 A kérdező kommentje:
Már ültettünk pár db gyümölcsfát. Csak még fiatalok a fák és kevés termést hoznak. Azokon a fákon és a szomszéd fáján a legkukacosabb almának, körtének, baracknak stb. különb íze van, mint az üzletekben kapható csili-vili gyümölcsöknek. Csak hát télen is jó volna 1-2 kg valamilyen gyümölcshöz hozzájutni. Mindegy, marad a 600Ft-os befőtt, abban legalább van lé bőven. :-)
2019. ápr. 11. 07:55
10/10 qborka válasza:
Rendes pékségben szoktam venni kenyeret, ami 5 nap múlva is ehető.
Az áruházláncokban helyben sütött, előre csomagolt kenyerek nem ilyenek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!