Valószínűleg oltàri nagy hülyeséget kérdezek, de olajat nem szabad lefagyasztani, ugye?
Elöször is az olaj nem romlik meg a "lejárat" napján, eleve még akkor sem "romlott", a legrosszabb esetben az íze nem olyan jó, mint elötte - de ez is még több hónap a lejárat után.
Másodszor ha lefagyasztanád - ami értelmetlen ötlet - , akkor az olajnak semmi baja sem lenne, miért gondolod, hogy utána nem lenne használható?
Aki szerint meg elvizesedik, az indokolja már meg miért, honnan kerülne az olajba víz!
nekem van egy receptem, ahol jégkocka tartóba kell zsiradékot önteni (pl olaj) és beleszórni friss fűszereket pl bazsalikom, oregánó, kakukkfű, esetleg aprított fokhagyma stb és lefagyasztni. Majd amikor sütsz akkor csak az egyik kockát rádobni a serpenyőre és süthetsz vele a zöldfűszerekkel megspékelve. Én nagyon szeretem, mert praktikus. Tehát olajat lehet fagyasztani.
De az olajok, zsírok esetén elég jó a szavatossági idő. Ha megfelelően van tárolva még hónapokig használható a hivatalos lejárati idő után.
Köszönöm a válaszokat!
Igen, én is erre gondoltam, hogy bevizesedne, de végülis logikus, honnan kerülne bele víz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!