Miért drágább az akácméz a többi mézfajtához képest?
Figyelt kérdés
2019. ápr. 18. 21:20
1/8 anonim válasza:
Mert MI-on valamiért az a tévhit terjedt el, hogy az jobb a többinél.
Máshol gyakorlatilat ismeretlen, mert jóformán íztelen, csak édes.
2/8 anonim válasza:
de egyébként ez milyenmár hogy úgy van hirdetve hogy akácméz, csak mert arra a területre voltak kiengedve, hát a méhek nem hülyék, minden másról amiről be tudják gyűjteni az alapanyagot, ismeretlen pici gyomnövények virágjairól benne van, nincs olyan hogy csak akácvirágból legyen egy méz...ilyen erővel minden lehet vegyes virágméz mert lényegében az is
3/8 maci feri válasza:
Mèhèsz családban èlek.. Eloszlatok több tèvhitet. Azèrt drágább az akác mèz mert olyan nyomelem vitamin van benne ami rengeteg betegség ellen jótèkony illetve korlátozott mennyisègű akácfa van. Ha nincs íze csak èdes az akác mèz vagy bármilyen mèz ott gond van,az cukros mèz.. minden mèznek van egy jellegzetes illata,aromája. Ha az akác kristályosodik (becukrosodik) vagy cukor van benne vagy repce mèz nem lett kipertetve előtte ugyanis a repce közvetlenül akác virágzás előtt virágzik vagy pont egybe esik a kettő.
4/8 maci feri válasza:
Igen össze szed más virágot is a mèh, HA nincs sok akácfa. Ha pl akác vagy repce virágzik akkor arra mennek mert annak a legerősebb az illata. Minèl több nektárt tartalmaz annál jobban mennek rá ès annál több mèz van belőle
5/8 maci feri válasza:
De ahogy mondtam van repce,akác,hárs-fenyő-szeder, napraforgó. Ez borsodban ahol mi vagyunk ezek a fajták vannak. Repce sütèshez nagyon jó,hamar kristályosodik ès erős aromás íze van. Az akácot mondtam. A hárs-fenyő-szeder keverèke szinte egyedülálló. Szinte fekete a mèz(minél sötétebb annál több nyomelemet tartalmaz). A napraforgót is sütèshez használják de ennek is elèg erős íze van.
6/8 maci feri válasza:
Mellesleg Hungarikum az akácfa-akác mèz.
7/8 anonim válasza:
akåcmėznek jelegzetes ize van .hårs mėznek is .
8/8 anonim válasza:
Mert erre van nagyobb kereslet. Általában azért, mert később cukrosodik be. Én jobban szeretem a hársot, repcét és a napraforgót is. Sütéshez meg az utolsó kettő kiváló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!