Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Az jó, ha az idei akácméz már...

Az jó, ha az idei akácméz már megkristályosodott?

Figyelt kérdés
Magán termelőtől vásároltunk az idén akácmézet és már sűrű kristályosodott. Jó ez, vagy agyon van cukrozva?

2013. nov. 26. 16:57
 1/10 anonim ***** válasza:
17%
Akkor nem akácméz, mert az nem kristályosodik...
2013. nov. 26. 17:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
36%
Nem biztos, hogy cukrozott. Az is lehet, hogy nem idei mézet kaptatok, vagy nem tiszta akác. Igazából minden méz kristályosodik, de idei tiszta akácnál picit ezt én is korainak érzem.
2013. nov. 26. 17:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
78%
1. Ilyen butaságot ne írj, légyszíves! :) Minden méz kristályosodik, csak nem egyforma gyorsan. A repce pl. nagyon hamar, akár kevesebb, mint egy hónap alatt, az akác akár egy évig, vagy még tovább sem.
2013. nov. 26. 17:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
50%
Amelyik még EGYÁLTALÁN nem kristályosodik soha, azzal már komoly bajok vannak. :D
2013. nov. 26. 17:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
13%
Aha. Kösz, nem tudtam, nem volt még egy évnél idősebb akácmézem.(1)
2013. nov. 26. 17:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
Akkor az nem akácméz lesz! Vagy vegyes! Az akác nem sűrű kristályos és nagyon sok ideig folyékony marad. Szóval...
2013. nov. 26. 17:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
28%

Majd kiderül a végén, ha elfogy a méz.

Mi is mindig termelőit veszünk, mindig bekristályosodik, ilyenkor felolvasztjuk és így lassan elfogyasztjuk, nos múltkoriban a méz elfogyott, de maradt az üvegben egy termetes szépen összeragadt cukortömb!Most nekem ne állítsa senki, hogy a valódi, tiszta méznél ez természetes.Az kristálycukor volt a javából!Kár, hogy nem emlékeztem, melyik "kedves" termelőnél vettem, mert szivesen visszavittem volna neki!

2013. nov. 26. 17:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 doboszoli ***** válasza:
55%

A "valódi" méz kristályosodik, a műméz nem.

Méhész mester cimborám mondta.

Én hiszek Neki.

2013. nov. 26. 17:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

" Először is szögezzük le, az teljesen tiszta akácmézen és még néhány Magyarországon termelt mézen kívül (ilyen pl.: a selyemfű és a facélia méz) a többi mézünk kristályosodó fajta. Mi felel tehát ezért a halmazállapot változásért. A mézben természetes cukrok vannak gyümölcs és szőlőcukor és a kristályosodásért az felel, hogy melyikből van a mézben több. Amelyik mézben a gyümölcs cukor van jelen nagyobb arányban az nem kristályosodik ( pl. az akác), amelyikben a szőlőcukor mennyisége a nagyobb, azok a mézek kristályosodó mézfajták. Magyarországon a leghosszabb ideig az akácméz marad folyékony, teljesen tiszta akácméz fél egy évig folyékony tükrös marad, de kiváló évjáratok mézei akár évekig tükrösek és folyékonyak"

[link]

2013. nov. 26. 17:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 szabóméhészet ***** válasza:

Abban nagy igazság van,hogy amelyik méz még hosszú idő elteltével se kristályodik meg,ott gond van.

A kérdező akácmézébe valószinűleg repce és más virágméz keveredett,ezért kristályosodott be.De attól az még I.osztályú akácméz.

A méh nem háziállat,nem kutya,hogy meg lehessen neki mondani miről gyűjtsön.


Sajnos Magyarországon tartja magát az a hülyeség,hogy ha a méz bekristályosodik,akkor a "méhész biztosan cukorral etette a méheket".

Igen,cukorral etetjük a méheket,hogy jusson az asztalotokra méz.Ha nem adnánk nekik cukrot az elvett méz helyett,akkor sokkal kevesebb mézet,az élelmüket,vehetnénk el,és sokkal de sokkal drágábban adnánk a mézet.


A másik,hogy a sok okos gondolkodjon már el rajta,hogy a befőtt ami cukorszirupba van elrakva miért nem kristályodik be? Pedig az 100% cukor!!!!

2014. jan. 1. 18:42
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!