Most akkor mossam meg a húst sütés-főzés előtt, vagy nem fontos? Milyen érvek szólnak mellette és ellene?
Ezen a cikken évekkel ezelőtt nagyon elgondolkodtam, azóta nem mosom meg a húst, csak akkor, ha valami miatt elkerülhetetlen.
Pl.a kocsonyahúst, vagy ha a csont bárddal van aprítva, a csontszilánkok miatt.
Nagyon köszi! (éljen! éljen!)
És, a kocsonyahúst miért ?
Akik nem mossák meg a húst, azok úgy ahogy megveszik darabolják és sütik/főzik is?
Én pl 1kg csirkemellből még kb 200g undorító részt kivágok/leszedek és ez idő alatt 2x mosom meg - nem a baktériumok miatt, hanem mert gusztustalan dolgok vannak rajta! El sem tudom képzelni, hogy ne mossam meg! Ezért is nem igazán eszek olyat, amit nem én kèszítek, mert nem tudom, min ment keresztül mire elém került...
Nekem ez olyan, mintha pl úgy enné valaki a répát ahogy kihúzta a földből 🤢
Utolsó! Milyen undorító dolgok vannak a csirkemellen?
Nincs semmi probléma azzal, ha megmosod a húst, ha utána megfelelő módon kitakarítasz.
Én is meg szoktam mosni, mert biztos több kéz is érintette mire elém került.
A sertéscombon pl mindig van olyan rész amiket leszedek, egy centinyi zsírt, mócsingot nem tűrünk meg a húsokon, a gyerek meg aztàn extràn nem.
Most megint elég sok a vadhús itthon, hétvégén jó lenne egy szarvaspörkölt kint az udvaron, na azt viszont tényleg alaposan àt kell nézni, meg kell mosni.
Ha csirkecombot rántok ki, azt mivel megnyúzom a bőrétől, utàna le is mosom.
De ugyenaz van a marhahúsnàl is, bàrànynàl, nyúlnàl.
Àztatni nem szabad, de lemosni azért nem àrt.
Az oké, csak maga a gusztus.
De pàrom extrémen kényes ezekre amúgyis, ergo én is jobban beleszoktam ebbe a "kényeskedésbe".
Pedig ő màr 50-es, tehát nem is csak az van, hogy " fiatalos divatból" csinálnà, de mindig ilyen volt.
Én meg "hozzàöregedtem" :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!