Mik azok az élelmiszerek amit nem veszel meg soha a boltban, mert szerinted nagyon rossz íze van, vagy ártalmas esetleg az egészségre összetevők alapján?
Csak olyan élelmiszert veszek, ami nem feldogozott: nyers zöldségek, húsok, egyedül pékárut veszek, ami nem alapanyag, hanem elkészített élelmiszer.
A különbözö félkész vagy kész ételek közt minöségben nincs igazán különbség, föleg ami a különbözö adalékokat illeti.
Én mondjuk húst nem eszem, de a családomnak sem vagyok hajlandó felvàgottakat, virslit, majkremet venni. Ha ilyenekre vágynak, inkább házilag megcsináljuk.
Dolgoztam élelmiszeriparban, a fentiekbe tényleg az égvilágon mindent beledaràlnak.
Előre gyártott fasirtokat, fagyasztott húsos késztermékeket sem veszek. Pl sajttal töltött pulykamell(40%-is hùstartalommal..) vagy előre gyártott hamburger hús, minimális hùstartalommal.. Inkább veszek húst, ledaràlom és megcsinalom házilag.
Illetve a növényi tejszínt, növényi margarint sem vagyok hajlandó megvenni, pocsék szerintem az ízük.
Innivalókat szinte soha....:
Üdítőt, colát, meg hasonló ragacsokat azért nem már milliószor elhangzott mindenhol,, hogy mennyire egészségtelen, tele vannak cukorral. És valahogy nem is kívánom őket. Ha megyek valahova, jobban esik a táskámból elővett sima víz, mint ezek a ragacsok. Azért sem szeretem, mert útközben még csak fogat sem tudok utána mosni, egyszerűen nem jó szomjoltásra....
De ásványvizet sem veszek. Tök felesleges pénzkidobás, és műanyagpalack termelés…. Nálunk jó a csapvíz, nekem az otthoni víz teljesen ideális....
Gyümölcsleveket meg azért nem veszek, mert baromi drága, és amúgy is, ha megkóstolom, érződik, hogy nem 100% friss gyümölcslé, hanem azok is ilyen-olyan higítmányok tartósítózva…
Energiaitalt se.
Ja meg a tejes trutyikat, előre megcsinált kakaó, kávé, meg társai, tök gusztustalan....
Na most a kajafrontra nem mennék bele...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!